Life&style

Japanske trešnje u punom su cvatu i kod nas, a u Japanu je ludilo. Izabrali smo najljepše prizore

Ne znamo što je privlačnije u pogledu na rascvale japanske trešnje, njihova ljepota ili ih činjenica da cvjetovi tako kratko traju čini još dragocjenijima. U Japanu se hanami, festival trešanja u cvatu, slavi već stoljećima, a njihovi prizori postaju prekrasna scenografija i u najvećim gradovima, ružičaste oaze između betona i stakla. 

Ta ljepota svakako je zaslužna da se običaj proširio širom globusa, pa se u nekim zemljama organizirano slavi festival trešnjina cvijeta. U pojedinim gradovima u SAD-u, na primjer. U Japanu započinje krajem ožujka i traje nekoliko tjedana, točnije dva do tri tjedna njegov je vrhunac. No zapravo, zbog različitih klimatskih zona, trajanje se proteže, doduše ne u punom obimu, i na četiri mjeseca. Na primjer, putujemo li sjevernije u Japanu, i u svibnju ćemo uživati u prizorima rascvalog drveća.

Možda vas zanima Japanske trešnje procvjetale su ranije nego inače, pronašli smo najljepša mjesta za savršene fotke Rubrika Life&style Life&style

Skromni trešnjin cvijet važan je dio japanske kulture, a u ovo doba godine brojni posjetitelji stižu u tu dalekoistočnu zemlju baš kako bi uživali u prekrasnim prizorima stotina rascvalih krošanja i "sakura" kako je originalno ime nježnog ružičastog cvijeta.

Najbolja mjesta za promatranje su park Maruyama u Kyotu, planina Yoshino, dvorac Himeji u istoimenom gradu i pet jezera Fuji, s prekrasnom atmosferom i najljepšim prizorima na svijetu. Za one koji žele uživati ​​na mjestima gdje je manja gužva, postoji mnogo manje poznatih vidikovaca na kojima posjetitelji mogu u miru uživati.

Ovo je nakon ruže drugi najfotografiraniji cvijet na svijetu - pogledaj beauty proizvode kojima je inspiracija

Nekada se japanska aristokracija bavila pisanjem poezije o trešnjinu cvijetu i slikanjem slika na tu temu, kako bi slavili njegovu ljepotu. Ovih se dana to više svelo na piknike ispod ružičastih krošnji i fotkanje za Instagram, no to nimalo ne umanjuje ljepotu festivala koji označava i početak proljeća. Javni parkovi, rijeke i druga atraktivna mjesta na kojima se nalaze stabla trešnje često će tako ispuniti miris roštilja, štandovi s ​​hranom i glazba tijekom sezone cvatnje i na najpopularnijim mjestima teško je pronaći mjesto. 

No to svakako ne umanjuje ljepotu i romantiku ovog perioda u godini. Dokazuju to i ove fotke... Uživaj u prizorima iz Japana, makar izdaleka.

Proljeće kontra zime

Odraz u vodi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fumio (@fumio0728)

Tradicija u punom sjaju

Ispod ružičastog svoda

Nježan cvijet

Uživancija!

Noć u rozom

Rascvala se svaka grana...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by edwardkb (@edwardkb)

Ispod vulkana

Čarobna šuma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Photo: Instagram@curly.tales
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    prelijepo