Life&style

Ovo je nakon ruže drugi najfotografiraniji cvijet na svijetu - pogledaj beauty proizvode kojima je inspiracija

  • Trešnjin cvijet je nakon ruže drugi najfotografiraniji cvijet na svijetu
  • U Japanu je poznat kao vjesnik proljeća, a smatra se i simbolom ljepote i savršenstva
  • Zbog svoje ljepote je poslužio kao inspiracija za različite kozmetičke proizvode, a za tebe smo izdvojili neke iz aktualne ponude

Trešnjin cvijet je jedan od najpoznatijih simbola japanske kulture, a početak vremena trešnjinog cvata smatra se i početkom proljeća. Diljem zemlje krajem ožujka Japanci održavaju festivale i slave Hanami, tradicionalni običaj promatranja i uživanja u cvijeću trešnje. Obitelji i prijatelji okupljaju se uz hranu i piće u parkovima ispod rascvjetanih krošnji kako bi proslavili kraj zime i početak proljeća.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Simbolika cvijeta trešnje

U japanskoj kulturi trešnjin cvijet zove se sakura, a simbol je ljepote i savršenstva, ali i prolaznosti je cvate samo dva tjedna. Ljepota trešnjinog cvijeta je nadaleko poznata. Boja trešnjinog cvijeta varira od bijele, preko svijetloružičaste pa sve do tamnoružičaste, ovisno kojoj vrsti trešnjinog drveta pripada. Razlikujemo dvanaest različitih vrsta trešnjinog drveta. Smatra se kako gotovo polovicu svih stabala u japanskom gradovima čine upravo stabla trešnje koje u doba cvatnje tvore nepregledne ružičaste tepihe. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Premda se trešnjin cvijet prvenstveno vezuje uz Japan, ovaj cvijet je vrlo popularan i u ostatku svijeta. Štoviše, nakon ruže, riječ je o drugom najfotografiranijem cvijetu na svijetu! Na Instagramu tako ima nevjerojatnih 6.2 milijuna heštegova pod nazivom #cherryblossom! 

Možda vas zanima On je simbol prve ljubavi i cvate samo tri tjedna godišnje: 10 stvari koje ne znaš o jorgovanu Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EARTH 🌍 DELUXE (@earth_deluxe) on

Cvijet trešnje kao inspiracija

Osim ljepotom, cvijet trešnje oplemenjen je i neodoljivim mirisom koji je toliko popularan na Zapadu pa se mogu kupiti parfemi, sapuni, mirisne svijeće, deterdženti za pranje posuđa i još mnogo toga za kućanstvo. Zavodljiv miris trešnje pružit će vam svježinu, ali je poznat i po tome da razbuđuje i osvježava. Osim mirisom, trešnjin cvijet zavodi i svojim izgledom pa su ga brojni brendovi odlučili uključiti u  dizajn svojih proizvoda. U nastavku ti donosimo pojedine proizvode inspiriran trešnjinim cvijetom koje možeš nabaviti i u domaćim dućanima. 

via GIPHY

Proizvodi inspirirani trešnjinim cvijetom

Američki kozmetički brand Mac je ovog proljeća predstavio limitiranu kolekciju inspiriranu cvijetom trešnje. Kolekcija pod nazivom BoomBoom Blum uključuje ruževe, sjajila, primer, rumenila i paletu sjenila u ružicastim i puderastim nijansama. Cijene se kreću od 130kn za ruževe, 200kn za rumenila pa sve do 220kn koliko iznosi najskuplji predmet ove kolekcije - sjenilo sa 9 različitih nijansi. 

 | Autor: MAC MAC

L'Occitaneov najprodavaniji miris je upravo onaj nadahnut cvijetom trešnje, a za njega proizvođač ističe kako osvježava dok istovremeno slavi poetičnu ljepotu trešanja u cvatu prvog dana proljeća. Osim mirisa (313,20 kuna, 50ml), L'Occitaneova linija uključuje balzam (68 kuna), kremu za ruke (64,30 kuna, 30ml), mlijeko za tijelo (192,80 kuna, 125ml) i gel za tuširanje (44, 20 kuna, 75ml).

Možda vas zanima Cvijeće ti može privući sreću, ljubav i novac - kaže horoskop! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: l'Occitane l'Occitane

Talijanski brend L'Erbolario proizvodi prirodnu kozmetiku, a među brojnim proizvodima nadahnutima cvijećem našli su se i oni koji su inspirirani ljepotom trešnjina cvijeta. Kolekcija uključuje parfem (197 kuna), kupku (88,50 kuna), mirisnu kremu za tijelo (160 kuna) i blagi piling (132 kune). Ideja iza ovih proizvoda je uživanje u trenutku vremena, posvećenosti sebi i čuvanju ljepote. 

Možda vas zanima Imotski parfemi postali su hit, a njihovi nazivi su genijalni! Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: L'Erbolario L'Erbolario

 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0