Life&style

Japanci su razvili robotsku ruku za 'romantičnu šetnju': znoji se, ima miris i topla je

  • Japanskim znanstvenicima uspjelo je razviti robotsku ruku s kojom s može ići u romantične šetnje bez druge osobe 
  • Mehanička ruka doista je vjerno napravljena 
  • Naime, čak se može i znojiti kao prava ljudska ruka

Četiri znanstvenika iz Japana dalo si je zadatak razviti robotsku ruku koja će maksimalno sličiti ljudskoj. S tom se rukom ljudi ne bi trebali više osjećati toliko usamljeno. Primjerice, s tom rukom možeš otići u romantičnu šetnju bez da je u to uključena druga osoba. Upravljati mehaničkom rukom je jednostavnije nego pronaći pravu djevojku, objasnili su znanstvenici. 

Nazvali su svoj projekt Osampo Kanjo, što otprilike znači „idi sa mnom“. Kako bi mehanička ruka bila još vjernija, presvučena je mekanim i savitljivim materijalom. U unutrašnjosti robota nalazi se još dodatno komad platna iz kojeg dolazi ženski miris. 

Možda vas zanima Znanstvenici su izumili kontracepcijsku tabletu koja se treba uzimati samo jednom mjesečno Rubrika Life&style Life&style

Ruka se može i znojiti 

Elektronika ruke je sofisticirana. Naime, ako pritisneš ruku, ona će ti uzvratiti stiskom. Međutim, ne izgleda baš previše romantično. Kako bi se aktivirale sve funkcije, treba je najprije pričvrstiti na svoju ruku. Osim toga, brojni kablovi lamataju oko ruke, a pričvršćeni su na mini računalo. 

Mehanička ruka ima temperaturu tijela čovjeka te čak može simulirati nervozu. Naime, dlanovi se mogu „oznojiti“. Za to se u ruci nalazi poseban vlažni komad materijala koji je smješten između grijača i „kože“. Tekućina iziđe kroz umjetne pore. Rukom se može upravljati s pomoću aplikacije. Dodatno se mogu pustiti zvukovi koji oponašaju disanje, korake ili šuštanje odjeće. 

Možda vas zanima Ove horoskopske znakove nitko ne razumije i često se osjećaju usamljeno Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0