Life&style

Jabuke u šlafroku s cimetom i rumom: Savršen desert za umirivanje siječanjskog bluesa

  • Starinsko jelo koje vole sve generacije definitivno su jabuke u šlafroku, koje su posebno ukusne uz dodatak cimeta i ruma
  • Poslužiti ih možeš i uz umak od vanilije, a možeš se i poigrati kreativnim rješenjima na tanjuru
  • missGASTRO ima jednostavan recept, a mirisi i okusi ove slastica opčinit će sve koji se nađu u blizini

Jabuke u šlafroku

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • 70 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 žlice ruma
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • sol
  • 2 jaja
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl piva
  • 1 žlica šećera u prahu
  • 1 žličica cimeta u prahu

 | Autor: Instagram @cooklikeczechs Instagram @cooklikeczechs

Priprema

  1. Jabuke oguliti i izdubiti im sredinu te narezati na ploške debljine oko 1 cm. Posipaj jabuke malom cimetom i šećerom te poprskaj rumom. Pusti da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.
  2. Izmiješaj brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevaj pivo. Istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodaj ga tijestu.
  3. Ploške jabuka umoči jednu po jednu u tijesto i pržit u vrućem dubokom ulju sa svake strane po dvije-tri minute.
  4. Ocijedi ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipaj šećerom i cimetom.
Možda vas zanima Ovaj sočni kolač od jabuka stvarno se radi brzinski, za 40 minuta gotovi su i priprema i pečenje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @cooklikeczechs
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Ukusno i fino👌