Life&style

"Ja sam udana žena koja je isprobala Tinder i uhhh, kakav ludi nered je nastao…"

  • Prvotno mi je ideja bila eksperimentirati s aplikacijom za društvene mreže Tinder i to tek 48 sati, priznala je Marina, naša čitateljica 
  • Međutim, trebalo mi je manje od četiri sata da budem totalno zaokupljena stanjem Tindera 
  • Od same pomisli da otvorim aplikaciju i vidim malu narančastu točku koja me obavještava o novoj poruci, želudac mi se stisnuo na isti način kao kad sam prošle zime imala želučanu virozu i željela umrijeti užasnom, strašnom smrću na podu kupaonice

(Za sve koji se pitaju, bila sam otvorena zbog razloga zašto sam bila na Tinderu - ISTRAŽIVANJE! - Nikad nisam lagala da nisam udata i nisam pristala ni na što sumnjičavo ili sumnjivo. Pobrinula sam se da se najupečatljivijim kandidatima zauvijek ovjekovječi snimka zaslona da podijelim to s mojim suprugom kasnije i vjeruj mi, bilo je to istinsko iskustvo vezivanja.)

Moje jedino znanje o Tinderu prije eksperimenta bilo je povremeno snimanje zaslona slobodnih prijatelja na Facebooku. Znala sam da ima neku vrstu "seksi ili ne" elementa kad je trebalo prelaziti prstom udesno ili ulijevo, a imala sam i nejasno razumijevanje da je aplikacija namijenjena onima koji traže povremenu vezu.
Imajući te stvari na umu, moj je gard već bio podignut i osjećala sam se pomalo poput stoke koja ide na dražbu: bih li se prodala? Bih li privukla kvalitetne poljoprivrednike? Duboko sam udahnula i prijavila se…

via GIPHY

U početku je bilo zabavno čitati svaki profil i prosuđivati svakog kandidata o onome što mi je sada važno u 38-oj godini: radna etika, smisao za humor i pravilna gramatika. Umjesto onoga što bi mi bilo važno prije 15 godina: putovanja svijetom, lijepa odjeća i skupi automobili.
(Oh, također bih trebala spomenuti da sam profesionalna fotografkinja i nakon što sam razvrstala desetak profila, htjela sam kontaktirati većinu ovih dječaka i ozbiljno porazgovarati s njima o kutovima kamere, osvjetljenju i onome što je "prikladno" za profil za internetske veze. Savjet: nošenje crne maske dok sjediš na groblju nije.)

Još jedno zapažanje: količina likova koji su pucali iz oružja i/ili držali trupla mrtvih životinja bila je luda. Možda je ovo tamna strana Tindera? Postojala je i dosljedna tema craft piva, pasa i gitara. Možda za svakog momka na Tinderu koji nosi masku i drži trup čeka djevojka koja nosi masku i drži trup. Tko zna?

Bilo je tamo i nenormalna količina muškaraca koji su bili vrlo otvoreni oko toga zašto su na Tinderu, a javljali su se fotografijama svog...znate već čega.

Nakon otprilike 10 minuta, napokon sam odlučno na desno pomaknula tipa koji tjelesno nije bio moj tip, ali činilo se da je pametan, jer je zgodno napisao razne stvari o sebi. Nekoliko trenutaka kasnije zaslon mi se zatamnio i objavio: "Poklapa se!"

via GIPHY

Instinktivno sam se osjećala uzbuđeno jer je smatrao da sam slatka! Ali istodobno sam znala da to znači da će moje istraživanje postati ozbiljno. 

Moj prvi frajer s kojim sam se poklapala - zvat ćemo ga Mirko. Upravo se preselio iz Šibenika i Zagreb i nadao se da će pronaći nekoliko mještanki koje će mu ga pokazati grad i možda će s jednom uspostaviti malu ljubavnu vezu.

Možda vas zanima Ova 51-godišnja žena otkrila je ludi trik koji joj na Tinderu donosi - pet puta više "matcheva" Rubrika Love&Sex Love&Sex

Rekla sam mu zašto sam na Tinderu i da se nadam da ću u svojih 48 sati imati što više digitalne avanture. Slali smo poruke naprijed-natrag o najboljoj lokalnoj pizzi i onome što bismo oboje željeli raditi za deset godina. Poželjela sam mu sreću u potrazi, a on je odgovorio: "Napokon pronalazim nekoga tko može voditi razgovor putem Tindera i nestat će za 24 sata." Oprosti Mirko, nikad nisam ni bila tu na duže staze.

Sljedećih nekoliko „odgovarajućih“ nije bilo sjajno. Ili im je gramatika bila užasna, bili su uporni u traženju odgovora (ili mog telefonskog broja) ili u našim vrlo kratkim razgovorima nije bilo apsolutno nikakve originalnosti ("Hej, mala, što radiš?"). Jedan mi je odmah poslao poruku: "Na skali od 1 do neba, koliko si slobodna sutra navečer?" Hmmm. Idemo dalje.

via GIPHY

Nakon samo nekoliko sati članstva u Tinderu, odlučila sam jednostavno poludjeti i provući 20 slika zaredom u desno bez obzira na njihove podatke o profilu - sve u ime istraživanja, naravno.

Složila sam se s njih 15 i trojica su mi odmah poslali poruku rekavši da sam njihovo prvo „slaganje“ u životu. Ajme meni…

Možda vas zanima Ispovijest djevojke koja je preko Tindera postala porno zvijezda: Zarađujem 10.000 kuna na sat Rubrika Life&style Life&style

Počela sam se pitati spaja li Tinder novake s novacima i čuva li, ah, "iskusnije Tinderovce" negdje u svojim arhivama. Nepotrebno je reći da nisam ponovno pokušala „dvadeset zaredom eksperiment“. Umjesto toga, malo sam razgovarala s tim ljudima dok nisam shvatila koliko mrzim bezvezne razgovore, odnosno tek tako da razgovaramo nešto.

Sjetila sam se jednog od razloga zbog kojih volim biti u braku - zato što više ne moram raditi ta sranja. Do kraja prvog dana praktički sam bila na koljenima zahvaljujući dobrom Gospodinu što ne moram izlaziti u ovo digitalno doba jer bi me to vjerojatno ubilo.

via GIPHY

Pa što sam naučila iz svoja 24 sata na Tinderu?

Da danas ima puno frajera za spojeve. Međutim, kvaliteta - slično mliječnim proizvodima - uvelike varira. Vrijedilo je riskirati zbog nekolicine gospode koji su imali dobru spiku, premda mi tjelesno nisu baš odgovarali.

Naučila sam da dečki lažu o svojoj dobi (ili samo užasno stare, ne znam) i da se dečki koji se oblače i izgledaju poput mog dečka iz srednje škole i dalje ponašaju baš kao i moj dečko iz srednje škole. U 24 sata imala sam devet ponuda za povremene veze, sedam zahtjeva za moj telefonski broj i jedan stvarno čudan razgovor koji se vrtio oko tipa koji je posjedovao samo jedan set posteljina. Srećom, nije mi slao slike spolovila. Neki drugi jesu.
Kad sam osjetila da sam stekla odgovarajuću količinu iskustva s Tinderom, sretno sam izbrisala svoj račun, ispričala se svojim slobodnim prijateljima zbog onoga što moraju proći i privila se svom trbušastom suprugu s kojim sam u braku 13 godina - zahvalna što smo se upoznali u trgovačkom centru, a ne preko mobitela. Vjerojatno bih ga prije 13 godina  prebacila ulijevo…

via GIPHY

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0