Life&style

Izračunato: ovakve stražnjice se muškarcima najviše sviđaju

Jedno istraživanje pokazalo je da muškarci preferiraju oblik ženskog tijela kod kojeg je donji dio leđa (do stražnjice) najbliži luku od 45 stupnjeva

Kamo god pogledamo, sve vrvi od velikih, okruglih, lelujavih stražnjica. I mnoge zvijezde poput Rihanne, Nicki Minaj i Beyonce ponosno prezentiraju svijetu svoje stražnjice. A tek Kim Kardashian…

 

💕💕 #booty🍑 @kimkardashian

A post shared by Kim Kardashian (@kim.kardashian.booty) on

Međutim, zašto su odjednom velike stražnjice toliko omiljene – ili je oduvijek bilo tako? Istraživanje provedeno na turskom sveučilištu Bilket tvrdi ovo drugo – da se muškarcima odavno sviđaju velike stražnjice - jer to je znak plodnosti žene.

Možda vas zanima Muški sud: što doista mislimo o većim stražnjicama Rubrika Life&style Life&style

Znanstvenici su također otkrili da je atraktivnost stražnjice povezana s lukom donjeg dijela kralježnice. Što je luk veći, toliko stražnjica djeluje bujnije. 

Kako bi otkrili koji je kut osobito privlačan, ispitano je 300 muškaraca kojima su dane fotografije ženskih tijela s različitim kutovima donjeg dijela kralježnice (od 26 do 61 stupanj). Najbolje su prošle žene s kutom od 45,5 stupnjeva. 

Moguće objašnjenje za to je da je to zaobljenje u kamenom dobu bila određena prednost za žene – vjerovalo se da lakše mogu podnijeti trudnoću. Odnosno, tako su mogle lakše – usprkos trudničkom trbuhu čija težina ih je vukla prema naprijed – vratiti težište prema nazad. 

Tim obilježjem imale su evolucijsku prednost te su bile seksualno privlačnije muškarcima od žena koje su „ravnije“ građene. 

Možda vas zanima Na ovim trapericama su radili znanstvenici kako bi u njima guza izgledala što bolje Rubrika Moda Moda
Photo: Getty Images

Komentari 0