Life&style

Istraživanje je potvrdilo: ovaj čaj uspješno topi masnoću na trbuhu

  • Čaj je od davnina poznat i cijenjen po svom blagotvornom djelovanju na ljudski organizam 
  • Osim što poboljšava zdravlje, čaj nam itekako može pomoći pri mršavljenju
  • Međutim, ne djeluju sve sorte jednako – primjerice, ovaj kineski čaj najbolje skida masnoću sa trbuha

Jesi li ikada čula za oolong čaj? Naime, osim što je vrlo ukusan, ovaj kineski čaj – što je odnedavno i znanstveno dokazano – pomaže pri mršavljenju. Oolong čaj je mješavina zelenog i crnog čaja te se tradicionalno uzgaja na vrućem suncu. Znanstvenici sa Sveučilišta Shenyang Pharmaceutical u Kini istraživali su učinak oolong čaja na naslage tjelesnih masnoća te su otkrili da topi masnoću na trbuhu. 

Fenomenalan učinak oolong čaja 

Ispitanici su za potrebe istraživanja šest tjedana – uz normalnu prehranu – svakodnevno pili osam grama oolong čaja. Rezultati su bili zadivljujući: čak 70 posto osoba koji su bili pretili izgubili su više od kilograma tjelesne težine. a čak 22 posto od tih osoba izgubilo je više od tri kilograma tjelesne težine! 

Naime, čaj potiče izmjenu tvari u organizmu te brzo i učinkovito djeluje na topljenje masnoće. Rezultati jednog drugog istraživanja  pokazali su da ljudi koji svakodnevno piju oolong čaj samo čajem potroše do 281 kcal dnevno! 

Možda vas zanima Znanost potvrđuje: ovo je najbolja dijeta protiv masnoće na trbuhu! Rubrika Life&style Life&style

Možda vas zanima Ako jedeš ove 4 namirnice, zaboravi na ravan trbuh. A nije riječ o pizzi... Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • takuinaki65

    Tablete za mršavljenje - http://thermacuts.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.