Life&style

Istraživanje je otkrilo što se događa ako pospremiš svoj krevet ujutro – a što ako ne…

  • Spadaš li među one koji odmah nakon ustajanja veselo pjevuckaju, „odrade“ na brzinu make-up i odijevanje te s veseljem prije odlaska na posao naprave još i krevet?
  • Ili spadaš među one koji ujutro mrze cijeli svijet i ne pada ima na pamet pospremiti krevet?
  • Otkrit ćemo ti – ovisno o tvom odgovoru – koje karakteristike su tipične za tebe 

Stručnjaci koji se bave proučavanjem spavanja napravili su istraživanje u kojem su promatrali ponašanje kod spavanja kod gotovo dvije tisuće Amerikanaca. Rezultati su pokazali jasne razlike između onih koji rade svoj krevet i između onih koji ne mare za to. 

Možda vas zanima Znanstvenici su došli do otkrića koje bi nam čišćenje kuće moglo učiniti podnošljivijim Rubrika Life&style Life&style

Evo što znači ako ne pospremiš svoj krevet 

Sudionici kojima nije uopće stalo da ujutro pospreme krevet su – prema istraživanju – plašljivi, hiroviti, sarkastični i znatiželjni. Općenito su mirniji, ljeniji, rado puno spavaju, te im ujutro treba više vremena da se pokrenu. 

Evo što znači ako pospremaš krevet 

Rezultati istraživanja pokazali su da su ljudi koji ujutro nakon ustajanja slože svoj krevet sportski nastrojeniji od drugih. Oni su općenito aktivniji i bez problema ujutro ustaju iz kreveta – većina čak ustaje bez da si navije budilicu. 

Zbog toga stručnjaci za san preporučuju da odmah nakon ustajanja napraviš krevet kako bi svježe započela dan te simbolično time „završila“ noć. To će ti dati više energije ujutro te ćeš bolje započeti dan. Ako do sada nisi radila krevet ujutro, neće ti biti problem naviknuti svoj mozak na pospremanje, tvrde stručnjaci. 

Možda vas zanima Blistavo, a brzo! Isprobaj genijalan trik za lakše čišćenje kupaonice Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0