Life&style

Isprobala sam 4 bureka iz supermarketa i otkrila koji je najfiniji

Burek sa sirom ili sirnica? Stavimo vječnu dilemu u drugi plan. Testirala sam okuse bureka iz supermarketa i znam koji je najbolji!

Burek sa sirom (sirnica zapravo, inzistirat će svi iz Bosne gdje se burekom smatra samo i jedino onaj s mesom, a ostalo su sirnice, krompiruše, zeljanice) fino se udomaćio u Hrvatskoj pod "krivim" imenom kao jedna od omiljenih balkanskih varijanti fast fooda. Dio je naših užurbanih jutarnjih tumaranja, prijateljskih druženja i posljednja stanica ludih noćnih izlazaka. I predmet brojnih šala!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by miss7 (@miss7.hr) on

Osim u pekrama, burek je danas moguće nabaviti u gotovo svakom supermarketu po veoma povoljnim cijenama. Osim toga, dostupan je u manjim i većim varijantama i svima nam je uvijek pri ruci. Odlučili smo obići supermarkete i testirati njihove bureke sa sirom. 

Možda vas zanima Isprobali smo ponudu slatkih palačinki u Zagrebu - i pronašli najbolje Rubrika Život Život

PLODINE (120 grama, 5,99 kn)  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Burek sa sirom iz Plodina može se kupiti u više varijanti. Ovaj je zapravo ''zvrk'' od 120 grama. Za pristojan doručak meni je to sasvim dovoljno. Naime, cijena zvrka je 5,99 kn. Moram priznati da je ovaj burek ispustio veliku količinu masti na papir, ali okusom je je bio sasvim zadovoljavajući - iznadprosječna količina sira, solidno motanje i fina kora. Jedina konkretna mana je da se ozbiljno mrvi pa je bolje da ga ne jedeš ''u pokretu''. 

Ocjena: 4/5

LIDL (nepoznata težina, 7,99 kn)  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Za početak, u Lidlu je burek u malom kartonskom poslužavniku pa ga je puno lakše (i elegantnije) uzeti. Prvi plus! Osim toga, moram priznati da je jako ukusan. Naime, fino je motan, pun je sira koji je dovoljno slan i definitivno je jedan od najmanje masnih od svih koje sam isprobala. Osim toga, korica je jedna od najhrskavijih. Jako mi se svidio i dala bih mu čistu peticu!¨

Ocjena: 5/5

KONZUM (250 grama, 9,49 kn)  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Konzumov burek izvana stvarno izgleda jako atraktivno i ima idealnu zlaćanu boju. Osim toga, cijeli je hrskav. Ipak, na sam zagriz, podosta je masan i siromašan sirom. Da, manjak sira mu opasno zamjeram. Osim toga, bio mi je mrvicu preslan, ali ja inače nisam fan slane hrane pa me, po tom pitanju, nemojte preozbiljno shvatiti. Iako mislim da je cijena super za količinu bureka, voljela bih da je malo raskošnije napunjen. 

Možda vas zanima Isprobala sam tri gyrosa u gradu i otkrila koji je najbolji Rubrika Life&style Life&style

Ocjena: 3/5

KAUFLAND (nepoznata težina, 7,99 kn)  | Autor: privatna arhiva Kristijana Musića privatna arhiva Kristijana Musića

Burek iz Kauflanda, moram priznati, poprilično me se dojmio. Poput Konzumova, izvana je krasno pečen i hrskav, a suprotno njemu bogat je sirom. Osim toga, stvarno nije premasan. Plus je što je dostupan u ovoj ''medium'' veličini koja mi stvarno odgovara (možda će velikim gladušima biti premalen?). Meni se, sve u svemu, svidio jednako kao Lidlov. 

Ocjena: 5/5 

Moja ekspertiza o bureku ovdje se privodi kraju. Što bih ti savjetovala? Pa Lidl i Kaufland, za početak. Ipak, mislim da je ponuda bureka u svim ovim supermarketima iznadprosječna i da su opasna konkurencija standardnim pekarama. Vjerujem da ćeš biti sita i zadovoljna. Dobar tek!

Photo: privatna arhiva Kristijana Musića

Komentari 0