Life&style

Isprobaj ovih 5 tajnih dodataka rublju za pranje - garantirano će ti dobro doći!

  • Pranje rublja je gotovo već postalo umjetnost
  • Postoji jako puno deterdženata, sredstava za pranje, načina, dodataka…
  • S kojim tajnim dodacima će bijela odjeća nanovo zasjati, a stroj za pranje rublja će ugodno mirisati – otkrit ćemo ti u tekstu

Rublje u bubanj, deterdžent za pranje u ladicu i gotovo? Stop! Tko želi od pranja rublja izvući maksimum te s lakoćom otkloniti tvrdoglave mrlje, neugodne mirise i slično, taj će koristiti ove tajne dodatke…

Sok od limuna

Sok od limuna ima lagano izbjeljujuće djelovanje te se brine da bijelo rublje ponovno zasja te zadrži ugodan i svjež miris. Osim toga, sok od limuna pomaže ukloniti mineralna obojenja poput mrlji od hrđe. Jednostavno stavi 220 ml soka od limuna u perilicu ili tretiraj tvrdoglave mrlje nekoliko sati sa sokom. Sok od limuna nemoj koristiti na šarenom rublju.

Prašak za pečenje

Slično kao i sok od limuna, prašak za pečenje pobrinut će se da bijelo rublje ponovno sjaji. Razlog: sastoji se od natrijeve soli i kisele komponente – te tvari reagiraju međusobno u kombinaciji s vodom te tvore ugljični dioksid koji čisti neželjena „obojenja“.

Možda vas zanima Krpe od mikrovlakana pereš u perilici s ostalim rubljem? Nemoj to nikako raditi, evo zašto Rubrika Life&style Life&style

Sol

Sol sprječava da ostaci sapuna koji uzorkuju izbjeljivanje ostanu na nitima tkanine. Osim toga, sol zamjenjuje omekšivač! Jednostavno stavi dvije žličice soli u bubanj – i gotovo!

Vodica za usta

Kako bi se riješila bakterija, primjerice iz sportske odjeće, pomoći će ti vodica za ispiranje usta. Za to koristi proizvod bez šećera na alkoholnoj bazi te stavi pola čepa u perilicu.

Inače, vodica za usta također pomaže ukloniti neugodne mirise iz perilice koji nastaju kad se često pere na niskim temperaturama pa se razmnože klice i bakterije. Stavi 120 ml vodice za ispiranje usta u prazan bubanj te uključi kratki program pranja – i perilica će ugodno mirisati.

Eterična ulja

Ruku na srce, nije baš najjeftinije, ali eterična ulja su dobro sredstvo (bez kemije!) za uklanjanje neugodnih mirisa i bakterija. Jednostavno stavi nekoliko kapi svog omiljenog mirisa (npr. lavande ili čajevca) u sredstvo za pranje i odjeća će mirisati fino svježe.

Možda vas zanima 8 neouobičajenih načina na koje možeš upotrijebiti omekšivač za rublje u kući - i jako su korisni Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: Unsplash/Szabolcs Toth

Komentari 0