Fini, mirišljavi, vrući, hrskavi krumpir iz pećnice – mmmhhh, ima li što ukusnije…
Međutim, ako pečeni krumpir iziđe iz pećnice mekan i kašast, barem upola manje je ukusan
S ovim jednostavnim trikom to ti se nikada neće dogoditi
Spraviti hrskavi krumpir iz pećnice puno je jednostavnije nego što se to čini na prvi pogled. Međutim, greške su moguće – ako netko želi jako „zapečen“ krumpir zlatnosmeđe boje, riskira da će krumpir malo zagorjeti. S druge strane, tko je previše oprezan, kasnije će imati gnjecav krumpir na tanjuru.
Naš trik je vrlo jednostavan: kad oguliš krumpir te narežeš na četvrtine, lagano zareži više puta gornju površinu. Za to jednostavno ureži pravokutni uzorak u svaki krumpir kako bi kasnije mogao bolje prihvatiti vrućinu. Kod veće količine krumpira pomaže čelično sito s kojim možeš lagano zarezati krumpir. Jednostavno stavi sav krumpir u sito pa kratko pritisni.
Krumpir iz pećnice najukusniji je s maslinovim uljem, češnjakom, grubom soli i svježim ružmarinom. Nemoj staviti sve jedno za drugim na zarezani krumpir, nego „izmasiraj“ dobro krumpir sa začinima. Vidjet ćeš – rezultat će biti hrskav i ukusan kao nikada!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.