- Okus limuna može oplemeniti jela i pića, a zbog osvježavajuće komponente posebno ga obožavamo ljeti
- Kako bismo što bolje iskoristili plod limuna, najbolje je da počnemo upotrebljavati zamrzivač
- Poneki trk osigurat će nam tako da od ploda iskoristimo baš sve, a svježe citrusne note bit će nam biti dostupne cijelo ljeto
Osvježavajući limuni u ljetnim mjesecima sve češeće pronalaze put do naših menija. Sok ovog omiljenog agruma često koristimo u jelima, a neki još češće - u omiljenim pićima! No, limuni koji ne spadaju u najjeftinije voće mnogi često odbace nakon što ga jednom upotrijebe kako bi došli do njegovog soka. Vrijeme je da otkrijemo odličan trik uz pomoć kojeg se može povećati iskoristivost ovog voća koji se tako odlično sljubljuje s mnogim delicijama.
Iako je sok od limuna vrlo tražen sastojak mnogih recepata, kora od limuna gotovo je jednako iskoristiva i množe oplemeniti brojna jela poput salata ili poboljšati okuse marinada. No, nakon što iscijede sok, mnogi ostatak limuna bacaju ili ostavljaju u hladnjaku dok se ne pokvari. Limuni će i u našem hladnjaku ako ih ne iskoristimo za tjedan, dva postati pljesniv…zaista je šteta da svo ta limunsko blago trune u hladnjaku. No, tome možemo doskočiti – njegovim zamrzavanjem!
Ako si citrusnim notama voliš oplemeniti okus slastica poput palačinki ili okuse marinada i salata, jednostavno zamrzni koru limuna koja ti je ostala nakon cijeđenja soka. Gnjecava koricu ionako je teško ribati, ali ako je smrzneš proces će biti vrlo jednostavan. Dok će limunova kora u hladnjaku potrajati do dva tjedna, zamrznuta može biti iskoristiva i do četiri mjeseca.
Otkrile ste nam čiji dodir najviše volite, odgovori su nas raznježili
No, u kalupićima za led možeš zamrznuti I iscijeđen sok što će kasnije olakšati doziranje i primjenu. Izvrstan način da napraviš ljetnu limunadu ili oplemeniš osvježavajuće piće. Zamrznuti možeš i kriške limuna. Ipak,na taj način, one će promijeniti teksturu pa ih je najprikladnije koristiti u hladnim napitcima.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.