Life&style 26. siječnja 2021.

Ovaj sastojak rijetko tko stavlja u salatu, a svakoj sjajno oplemeni okus

Shutterstock.
  • Salata je brza, nevjerojatno svestrana i savršeno je zdravo jelo!
  • Salata je također jednostavno jelo koje može imati sto lica, ovisno koje namirnice kombiniramo
  • S ovim posebnim tajnim sastojkom većina salata imat će još bolji okus

Salata je idealan i zdrav prilog, ali i izvrsno glavno jelo – naravno, s pravim sastojcima. Bez obzira radi li se o feta siru, rajčici, maslinama, parmezanu ili jajima: salata se može spraviti individualno i prema osobnom ukusu. Kao osnovu možeš birati između raznih salata. Naravno, gotovo nijednoj salati sezona ne traje cijele godine i održivije je (a i ukusnije) odlučiti se za sezonsku salatu.

Možda vas zanima... Ova topla i hranjiva salata od krumpira i pancete idealna je za hladne zimske dane Rubrika Life&style Life&style

Ovo su najpoznatije vrste salata:

• rikula (od travnja do rujna)

• zelena salata (od svibnja do listopada)

• endivija (od svibnja do prosinca)

• iceberg salata (od lipnja do listopada)

• radič (od kolovoza do listopada)

• matovilac i cikroija (od listopada do travnja)

Sada smo došli do dressinga. Kako bi salata dobila malo dodatne arome, mora se začiniti raznim uljima, octom i začinima. Ni ovdje nema ograničenja za maštu. Od bučinog ulja preko octa od manga do kremastog balzamičnog octa, dopušteno je sve što je dobrog okusa. Ali, postoji jedan određeni sastojak koji ne bi smjela zaboraviti.

Možda vas zanima... Odsad nemoj više bacati iscijeđeni limun – otkrit ćemo ti kako ćeš ga iskoristiti Rubrika Life&style Life&style

Uvijek nadohvat ruke, a ignoriramo ga

Spomenuti sastojak donosi sjajnu svježinu i ugodnu kiselost u svakoj salati. To je sok od pola limuna! Limun je nevjerojatno zdrav i pročišćava mnoga pića i jela. Kao i salatu. Bez obzira odlučiš li se za matovilac s ploškama jabuke i feta sirom ili za zelenu salatu s maslinama i rajčicama, kiseli sok limuna osigurava nadogradnju okusa! Svakako kušaj! Najbolje je započeti sa sokom od pola limuna, jer bi cijeli mogao biti previše dominantan. Međutim, ako radiš veliku obiteljsku zdjelu salate, bez oklijevanja možeš iscijediti cijeli limun.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    malo limuna dobro dođe