Life&style

Internet je poludio za ovim trikom za prirodne kovrče - bez pegli uvijača i topline

  • Zapravo prirodno imaš uvojke, a to ne znaš?
  • Da, doista, to je moguće – a i lako je saznati je li točno
  • Ovaj brzi i genijalni trik sa TikToka pokazuje prirodnu strukturu kose

Imaš glatku ili kovrčavu kosu? Uglavnom se to ne može sto posto reći, jer razni proizvodi za njegu i pranje kose mogu „potisnuti“ prirodnu strukturu naše kose. Dakle, moguće je da imaš kovrčavu kosu, a to uopće ne znaš.

Kovrčava kosa? Ovaj trik će ti to otkriti

To je željela otkriti i Danielle, koja je svoj video učitala na TikTok. Vidi se prvo normalna rutina pranja kose. Koristi šampon i regenerator. Potom si kosu masira posebnim serumom za kovrče. Zatim Danielle suši svoju kosu s pomoću obične pamučne majice. Ne trlja je jako pri tome, nego primi dio kose i pritisne. Potom omota kosu majicom te ostavi da sve djeluje sat vremena.

Kad je Danielle maknula majicu, fino su se vidjele kovrče. Kosa je bila još mokra, ali jasno se vidi prirodna struktura kose. Važno je da pri tome izostaviš pretjerano četkanje kose.

@danielllebellle

😱Wait ‘til the end I- ##curls ##miraclecurl ##curlygirlmethod

♬ original sound - danielllebellle

Evo što savjetuje frizer

Lagane kovrče na određenim područjima mogu biti znak da imaš prirodno kovrčavu kosu. Kako bi bila sto posto sigurna, frizer Erickson Arruntegui savjetuje da se neko vrijeme odrekneš svakog djelovanja topline. Dakle, nema fena, pegle, figara… Kosu jednostavno suši na svježem zraku.

Možda vas zanima Ova klasična frizura idealna je za ljetne vrućine, a sjajno maskira i masnu kosu! Rubrika Beauty Beauty

Njega kose

Ako ustanoviš da imaš prirodno kovrčavu kosu i želiš je pokazati, onda općenito koristi manje „topline“, nemoj bojiti kosu u plavo te redovito njeguj kosu tako da joj dodaješ vlažnost s raznim serumima ili drugim posebnim proizvodima.

Možda vas zanima Frizura koju smo nekad davno obožavale, ponovno je u trendu - J. Lo je već nosi Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram/Getty

Komentari 0