Life&style 05. siječnja 2020.

Imaš li je? Ovih šest znakova označava da si pronašla prijateljicu za cijeli život

Shutterstock/Instagram.
  • Pravi prijatelji uistinu su rijetkost, a pronaći jednog takvog je poput zgoditaka na lotu
  • Iskrena prijateljstva pridonose poboljšanju našeg zdravlja i održavanju mentalne higijene
  • Ako si svoju prijateljicu pronašla u šest znakova navedenih u tekstu, onda se možeš smatrati pravom sretnicom

Kažu da je dobrog prijatelja teško naći, a još teže zadržati! Život nas nerijetko uvjeri u istinitost ove tvrdnje te se osobito u današnjem svijetu čini se da su pravi prijatelji rijetkost. Prijatelji dolaze i odlaze iz našeg života, ali oni pravi postaju prijatelji za cijeli život s kojima smo spremni proći kroz sito i rešeto. Oni su tu da nas podrže, pomognu nam da rastemo i izguramo kroz teška vremena. Istinski prijatelji su važna stavka u održavanju zdravog života, a brojne su studije dokazale pozitivan značaj pravih prijatelja na održavanje mentalne higijene i uravnoteženog stanja duha. U nastavku, otkrivamo ti kojih je to šest znakova koji ti ukazuju da si pronašla prijateljicu za cijeli život.

Možda vas zanima... 7 stvari koje o tebi zna samo tvoja najbolja prijateljica - i nitko drugi Rubrika Life&style Life&style

1. Uvijek vidi kada nešto s tobom nije u redu

Ne mogu svi naši prijatelji odmah raspoznati suptilne znakove koji pokazuju da se nešto događa ispod površine, ali prijateljica za cijeli život će već s vrata uvidjeti da se s tobom nešto dešava. Ona već po pogledu, govoru tvoga tijela ili upućenim riječima može naslutiti da nešto nije u redu. Jednostavno rečeno, takve prijateljice te čitaju kao knjigu. Čak i ako neće moći riješiti probleme koji su te zadesili, ona je tu da pruži potporu i bude rame za plakanje.

2. Zajednički provod je uvijek sjajan provod

Vi uživate u zajedničkom društvu te vam za sjajnu večer nije potrebno mnogo - čak i ako sjedite i ne radite ništa vi ćete naći način da druženje prođe u ugodnom ozračju. Kad ste zajedno sa drugim prijateljima, ponekada se čini se da ih morate zabaviti ili staviti masku kako biste se uklopili. Međutim, tvoja prava prijateljica te vidi točno onakvu kakva jesi. Pred njom nema zadrške i cenzure te možeš bez straha izraziti svoje mišljenje. Također, ono u čemu posebno uživate su dubokoumni zajednički razgovori koji nerijetko ponude rješenja aktualnih problema.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima... Već 78 godina su najbolje prijateljice, a toliko su nerazdvojne da su zajedno otišle i u starački dom Rubrika Life&style Life&style

3. Podržava čak i tvoje najluđe ideje

Čak i ako svima drugima u tvom životu ideje zvučale suludo, prijateljica za život podržavat će tvoje najdublje želje i najluđe ideje. Ako se želiš vratiti u školu s 50 godina, prijateljica će te potaknuti da ustraješ u tome. Želiš pokrenuti YouTube kanal? Ona će biti tvoj prvi i najvjerniji gledatelj. Prava prijateljica je ujedno tvoja najveća navijačica i netko s kim možeš otvoreno dijeliti svoje ideje. Ne treba se bojati osuđivanja jer te ona dobro poznaje te može osjetiti tvoju strast kada govoriš o svojim snovima.

4. Želi upoznati pravu tebe

Pravi prijatelj želi znati o sve o tvojoj traumi iz djetinjstva, tvojim najdubljim strahovima, najneugodnijim trenutcima, snovima i mislima koje te drže budne noću. Drugim riječima, oni žele znati sve o tebi. Ostalima možda nije stalo da upoznaju osobu ispod maske, ali pravom prijatelju jesti. Ako ikada nađeš takvu osobu prava si sretnica jer si našla istinski dragulj. Ovakve prijatelje ne ispuštaj iz života jer oni su poput srodne duše.

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Možda vas zanima... Životni ciljevi koji postaju prioritet ženama u 40-ima - a prije su uglavnom bili u drugom planu Rubrika Life&style Life&style

5. Trudi se oko vašeg odnosa

Nitko ne voli jednosmjerno prijateljstvo u kojem se osjeća kao da uvijek mora uložiti poveći napor kako bi osobu nagovorili na druženje ili izmjenu poruka. Prava prijateljica zna da je to dvosmjerna ulica i ne vidi vaše prijateljstvo kao nametnutu obavezu. To ne znači da se morate čuti nekoliko puta dnevno, ali iskazuje interes za tvoj život te želi u njemu aktivno sudjelovati shodno vlastitim vremenskim mogućnostima. Osvježavajuće je znati da ju uvijek možeš nazvati te s njom podijeliti ono što ti je na umu (ili duši).

6. Ne uzima te zdravo za gotovo

Među istinskim prijateljima nema potrebe za filterom i uljepšavanjem situacija. Također, pravi prijatelji ne traže ništa zauzvrat te se ne druže s tobom isključivo radi materijalne koristi. Istinska prijateljica se s tobom želi povezati na dubljoj razini te biti uz tebe u dobru i zlu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • theodore09

    uspio sam dobiti mog bivšeg muža uz pomoć pravopisnog liječnika zvanog dr. Ajayi kad sam otkrio da ga je očarala druga žena, bio sam vrlo sretan što sam stupio u kontakt s vračarom pravopisa jer je on razlog što sam ... prikaži još!