Life&style

Životni ciljevi koji postaju prioritet ženama u 40-ima - a prije su uglavnom bili u drugom planu

  • U 40-im si godinama i periodično se boriš protiv osjećaja krize srednje životne dobi u posljednjih nekoliko godina? 
  • Ne trebaš brinuti – to se često događa, ali nema nekog istinskog razloga za to
  • Podijelit ćemo s tobom neke ciljeve koje možeš imati u svojoj dobi - i koje će ti popraviti kvalitetu života

Prihvaćanje 40-ih prvi je korak ka stvaranju pozitivnih promjena. Nakon što promijeniš svoj način razmišljanja, spremna si doista započeti kretati se u prvom smjeru sve do kraja života. Trebaš imati snove i stalno se podsjećati na njih. 

Pomoći će ti i ovaj popis životnih ciljeva. Naravno, tvoji ciljevi sa 40 godina ne moraju biti jednaki onima u 20-tima. Tvoji ciljevi mogu biti i smisleni i prikladni za tvoju životnu fazu.

U svakom slučaju, evo nekih…

1. Vrati se u formu

Fit i vitko tijelo odražava tvoj stav prema svemu u životu. Pokazuje da si dovoljno disciplinirana i snažne volje da budeš u formi. Uz redovito vježbanje trebaš i puno zdravije jesti! To znači da moraš unositi kalcij za borbu protiv osteoporoze kad budeš starija, a razmisli i da počneš izdvajati nešto novca za dodatke prehrani.

via GIPHY

2. Preuzmi kontrolu nad svojim financijama

Bilo bi dobro da počneš štedjeti za neku mudru svrhu (čitaj: mirovinu). Ne bi bilo loše konzultirati se s nekim financijskim savjetnikom (to se može besplatno) te napraviti plan štednje za sljedećih 20-ak godina. Super korisna stvar!

Možda vas zanima Neke od ovih pogrešaka rade gotovo sve žene u 40-ima i 50-ima, a nisu toga svjesne Rubrika Life&style Life&style

3. Nauči novu vještinu

Jesi li razmišljala da možda počneš svirati neki instrument? Ne, nije kasno! Nadamo se samo da će tvoji susjedi izdržati dok ne postaneš dobra!

Inače, možda je vrijeme da saznaš nešto više o teorijskoj fizici (o svim onim glupim stvarima o putovanju kroz vrijeme i drugim dimenzijama) ili o Photoshopu ili nečem sličnom!

via GIPHY

4. Meditiraj (budi promišljena)

Meditacija može biti sjajan način da postaneš promišljena i pažljiva. U tom kratkom vremenu počet ćeš se osjećati smirenije i samouvjerenije. Bit ćeš svjesnija sebe i moći ćeš racionalizirati zašto se osjećaš ovako ili onako na određeni način. 

5. Putovanje

Tko ne želi putovati? Tko ne želi vidjeti nova mjesta? Međutim, izbjegavaj velike grupe i hotele. Pokušaj uroniti u lokalni život. Bit će možda neugodno u početku, znamo. Ali to će putovanje učiniti mnogo smislenijim!

Možda vas zanima Ovu pogrešku s frizurom rade mnoge žene u 40-ima, a rješenje su dvije frizure koje pristaju svima Rubrika Beauty Beauty

6. Briga za nešto, poput psića

U dobi od 40 i više godina vjerojatno nećeš više imati djecu. Međutim, ako već nemaš djecu ili su ti djeca možda odrasla, možeš se brinuti o nečemu drugome. Nečemu što ovisi o tebi i voli te. O čemu možeš razmišljati dok si na poslu i veseliti se kad dođeš kući. Razmisli o psiću! Znamo, puno je posla. Osobito ako ćeš puno putovati. Ali, isplati se…

via GIPHY

7. Imaj manje prijatelja, ali smislenije veze

To nije iluzija. Naš se društveni krug smanjuje kako starimo, ali to je većini sasvim u redu! Ono što sada stvarno želimo jest duboko prijateljstvo: želimo biti u mogućnosti dijeliti svoje težnje, boli i zadrške s ljudima do kojih nam je doista stalo.

Završne misli

Starenje ne mora biti ružno i tužno. Zapravo, to je povod za slavlje. Planiranje i štednja u srednjoj odrasloj dobi može ti dati fokus koji trebaš za postizanje stvari koje si stvarno željela u životu.

Stoga slavi! Okreni se prema novom horizontu i s guštom prolazi kroz životna vrata…

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0