Life&style

Imaš jača bedra? Evo zašto je to super!

Dobre vijesti za žene s oblinama! Razna istraživanja pokazala su da žene s jačim bedrima imaju razne zdravstvene prednosti. Čak im navodno i mozak bolje radi, kažu neki znanstvenici

Žena koja ima oblija bedra i stražnjicu nije samo učinkovitija, nego i rjeđe obolijeva od određenih bolesti. Naime, sloj masnoće oko nogu i stražnjice – osim što grije – štiti i unutarnje organe. Poput spužve ne dopušta prolazak nezdravim masnoćama. Zbog toga se znatno smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara ili dijabetesa tipa II. Naime, to su otkrili znanstvenici iz Tűbingena. 

Ali, ipak ima kvaka…

Naime, to vrijedi samo za žene s uskim strukom. U suprotnosti sa „zdravim“ masnim naslagama na bedrima, masnoća na trbuhu povećava opasnost od navedenih bolesti. Previše masnoće može negativno djelovati na ravnotežu količine inzulina u organizmu te na krvni tlak. 

Snažna bedra pospješuju rad mozga 

To se proučavalo u sklopu jednog istraživanja na londonskom King's Collegeu. Znanstvenici su pratili u vremenskom razdoblju od deset godina 324 para blizanki, pa su otkrili da sestre punijih nogu imaju više intelektualne sposobnosti i snažnije kognitivne sposobnosti, od žena s mršavim nogama. Mi to nikako ne tvrdimo, samo prenosimo što kažu znanstvenici. 

Photo: miss

Komentari 0