- Malo tko nije čuo za božanstvene slastice koje Crumbl osmišljava, peče i prodaje u više od 800 svojih poslovnica
- Među desecima različitih okusa Oreo cookie je po mnogima najbolji, a mi smo iskopali recept uz koji popularne slastice i sami možemo jednostavno napraviti
- Osim što su jednostavni za izradu, svježi će ostati i do tjedan dana, iako smo poprilično sigurni da će nestati puno prije toga
- Pročitaj više: Čokoladni soufflé po receptu gastro dive Mary Berry prava je slatka eksplozija
Do naših krajeva možda još uvijek nije stigla niti jedna Crumbl poslovnica, ali zato jesu priče o božanstvenim kombinacijama okusa i slastica koje se tamo mogu pronaći. Otkako su otvorili svoju prvu trgovinu 2017., navodno još uvijek nitko nije uspio napraviti bolji chocolate chip cookie od onog njihovog, a taj slavni kolačić s kojim je sve i započelo samo je početak priče. Danas se u više od 800 poslovnica koje imaju u 49 zemalja može pronaći na desetke različitih okusa među kojima je Oreo cookie po mnogima najbolji, a mi smo iskopali recept uz koji popularne slastice i sami možemo jednostavno napraviti.
Osim što je u pitanju kombinacija čokolade i Orea koja je već sama po sebi božanstvena, ovi su cookiesi savršene mekane teksture, nisu nimalo komplicirani za izradu pa nastaju u trenu, a uz to ostaju savršeno svježi i do tjedan dana, iako smo poprilično sigurni da će nestati puno prije toga.
Sastojci
Za cookiese:
- slani maslac
- biljno ulje
- granulirani šećer
- jaja
- ekstrakt vanilije
- višenamjensko brašno
- crni kakao prah
- Oreo keksi
- prašak za pecivo
- Cream of tartar (Weinstein Backpulver odnosno vinski prašak za pecivo)
Za glazuru i preljev:
- maslac zagrijan na sobnu temperaturu
- šećer u prahu
- slatko vrhnje s 33% mliječne masti
- ekstrakt vanilije
- Oreo keksi
Priprema
1. Pećnicu zagrijemo na 350 stupnjeva i obložimo lim za pečenje papirom za pečenje.
2. Sitno nasjeckamo 2 šalice ili oko 16 komada Oreo keksa te ih ostavimo po strani.
3. U velikoj zdjeli miješamo maslac, ulje i šećer na srednjoj brzini dok smjesa ne postane glatka, a zatim dodamo jaja i ekstrakt vanilije.
4. U zasebnoj zdjeli pomiješamo brašno, kakao u prahu, zdrobljene Oreo kekse, prašak za pecivo i vinski prašak za pecivo.
5. Dodamo polovicu izmiješanih suhih sastojaka prethodno izmiksanoj mokroj smjesi i sve dobro izmiksamo, a zatim dodamo i ostatak suhih sastojaka i miješamo dok se sve fino ne sjedini.
6. Silikonskom lopaticom zagrabimo 10 kuglica smjese otprilike jednake veličine i položimo ih na pripremljenu posudu za pečenje, a zatim ih spljoštimo čašom na malo više od cm debljine.
7. Kolačiće pečemo 10 minuta na 180 stupnjeva, a kada su gotovi, ostavimo ih da se potpuno ohlade prije glazure.
8. Dok se kolačići hlade, pripremamo glazuru miksajući maslac, šećer u prahu, vrhnje i vaniliju.
9. Vrećicom odrezanog vrha ili nastavkom za šlag nanosimo glazuru na ohlađene kolačiće i za kraj sve pospemo mrvljenim Oreo keksima, a zatim treniramo suzdržavanje od toga da ih sve pojedemo istog dana. Na sobnoj se temperaturi ovi cookiesi mogu držati 3 dana, dok će u hladnjaku ostati svježi i tjedan dana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.