Life&style

Imamo najbolji recept za kuhani džin. Ovi s adventskog sajma neće biti ni do koljena tvojemu

  • S dolaskom hladnih dana, jedna od naših najdražih aktivnosti je zavući se pod dekicu i u toplini svog doma uživati u dobrom filmu ili seriji i šalici omiljenog toplog napitka 
  • Kada je riječ o toplim napitcima, uglavnom se okrećemo čaju, vrućoj čokoladi i kuhanom vinu, a sve popularniji postaje i kuhani džin
  • Priprema kuhanog džina nije niti najmanje zahtjevna, a rezultat je odličan. U nastavku ti donosimo sve detalje 
  • Pročitaj također: Ovaj kremasti gingerbread koktel savršeno će upotpuniti cozy atmosferu zimskih večeri

Zimi, kada temperature dobrano padnu, topli i mirisni napitci postaju neizostavan dio naše svakodnevice. Neki od klasika kojima se iznova vraćamo su vruća čokolada, čaj i kuhano vino, a u posljednje se vrijeme tu može pronaći i - kuhani džin. Kuhani džin nam donosi mali zaokret jer je on, za razliku od vina, piće obogaćeno aromama raznih vrsta bilja (među kojima je obavezna borovica) koje se potom, u kuhanom obliku, savršeno spajaju s klasičnim zimskim začinima poput cimeta i klinčića te s citrusima poput limuna i naranče. Mljac! 

Kuhani džin, baš kao i kuhano vino, možeš sama pripremiti kod kuće, a priprema nije niti najmanje zahtjevna. Važno je samo koristiti dobre sastojke. 

Kuhani džin - sastojci

  • 100 ml džina
  • 400 ml soka od jabuke
  • Polovica limuna narezanog na ploške
  • 4 klinčića
  • 2 sjemenke kardamoma (blago prignječene)
  • 1 štapić cimeta
  • 1 žličica tekućeg meda

Kuhani džin - priprema

  1. Sve sastojke osim džina, ubaci u jedan lonac i zagrij do vrenja. Kada je došlo do vrenja, gotovo potpuno smanji vatru i kuhaj otprilike pet minuta povremeno miješajući kako bi se otopio med. Sve procijedi kako bi dobila bistru tekućinu. 
  2. U četiri šalice ili deblje čaše koje su otporne na toplinu, ravnomjerno rasporedi džin i prelij ga s ranije pripremljenom mješavinom. 
  3. Po želji ukrasi ploškama limuna ili štapićem cimeta i posluži dok je vruće. 
Photo: Canva
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super