- Iako koktele uglavnom vežemo za ljeto, oni sve češće postaju nezaobilazan napitak i u hladnim danima, osobito kada nam se približavaju blagdani
- Kokteli u zimskim mjesecima su nešto drugačiji nego oni ljetni u kojima tražimo osvježenje i ispunjeni su toplim i mirisnim začinima
- Zimskih koktela ima mnoštvo, a nas je najviše zainteresirao onaj s gingerbread keksićima bez kojih su božićni blagdani nezamislivi
- Pročitaj također: Nutella martini - ovaj koktel će obožavati svi koji vole slatkasta pića - i Nutellu
Osim toplih napitaka kao što su vruća čokolada, čaj ili kuhano vino, u zimi se volimo počastiti i - koktelima. Tu, naravno, ne mislimo na one ljetne poput mojita, margarite, Cosmopolitana i drugih koji nam pružaju osvježenje već na one koji nam, svojim sastojcima (prvenstveno začinima), donose toplinu i upotpunjuju cozy atmosferu. Zimski kokteli iz godine u godinu postaju sve kreativniji, a nama se u svemu tome najviše svidio onaj koji okusom podsjeća na, tijekom blagdana nezaobilazne, gingerbread keksiće. Osim okusom, ovaj je koktel vrlo šarmantan i izgledom jer i za dekoraciju možemo koristiti gingerbread keksiće i to one u raznim oblicima poput čovječuljaka, zvjezdica i drugih.
Gingerbread koktel - sastojci
- 20 ml preljeva od karamele
- 50 ml votke
- 1 žlica kremastog likera od kakaa
- 50 ml vrhnja za kavu
- prstohvat začina za medenjake
- prstohvat mljevenog đumbira
- 6 kockica leda
- šlag za ukras
- gingerbread keksići za ukras
Gingerbread koktel - priprema
U posudici pomiješaj preljev od karamele, začin za medenjake, đumbir i vrhnje za kavu.
Dobivenu mješavinu ulij u shaker pa dodaj led, votku i kremasti liker. Shaker dobro zatvori i snažno protresi nekoliko puta kako bi se sve sjedinilo.
Koktel prelij u čašu, na vrh dodaj šlag i ukrasi gingerbread keksićima u obliku zvjezdica, čovječuljaka, srca... I uživaj u pravom zimskom napitku.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.