Life&style 11. studenoga 2021.

IKEA poziva kupce na povrat starog namještaja, zauzvrat dobiješ lijepi iznos

IKEA poziva kupce na povrat starog namještaja, a zauzvrat će dobiti dvostruko veći iznos
IKEA. Što kada se ‘Black Friday’ ne bi odnosio samo na nabavu za tvoj dom, već i na darivanje?
  • Da, ‘Crni petak' je super, ali zašto samo gomilati stvari i trošiti novac? Zato smo se zaljubili u 'Zeleni petak'
  • Naime, IKEA i ove godine obilježava Green Friday kako bi podigla svijest o održivoj potrošnji i potaknula kupce na povrat starog namještaja
  • Akcija traje do 28. studenog, a članovi IKEA Family kluba za povrat starog IKEA namještaja zauzvrat će dobiti vrijednosnu karticu s 50 posto uvećanim iznosom od procijenjene vrijednosti komada koji vraćaju

‘Black Friday’ IKEA  pretvara u Green Friday: tijekom deset dana, od 10. do 28. studenog, otkupljivat će stari IKEA namještaj, a cijena se ovako formira: vrijednost namještaja se procijeni, a ti dobivaš vrijednosnu karticu na kojoj je taj iznos uvećan za 50%. Ovo vrijedi za članove IKEA family kluba (a tko nije član?!), a kartice mogu koristiti pri sljedećoj kupnji u ovoj robnoj kući. 

Nakon svjetlećih zvijezda, ovo je nova božićna hit dekoracija - i IKEA je ima!

Također, kao tvrtka koja nastoji postati u potpunosti klimatski pozitivna do 2030. godine, otkupljene će proizvode IKEA potom prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb, na odjelu Kakvo je, takvo je, i tako Green Friday učiniti još održivijim.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IKEA UK (@ikeauk)

IKEA nastoji ostvariti što pozitivniji utjecaj na ljude i našu planetu te i ove godine, po odličnim uvjetima, omogućavamo otkup starog namještaja u sklopu akcije Green Friday. Primjerice, ako želite vratiti stolić čija je procijenjena vrijednost 200 kuna, zauzvrat ćete dobiti vrijednosnu karticu s iznosom od 300 kuna, koju možete potrošiti kada vam doista bude potrebna. Uz to, kako bi naše poslovanje bilo još cirkularnije, otkupljeni ćemo namještaj ponuditi na prodaju, i tako mu produžiti vijek trajanja, istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor tržišta IKEA Hrvatska.

Možda vas zanima... IKEA ima svijeće s mirisom njihovih mesnih okruglica, bi li željela da ti dom tako miriše? Rubrika Life&style Life&style

Svatko tko želi iskoristiti ovu pogodnost, a nije član kluba IKEA Family, može se lako učlaniti, online ili u robnoj kući. Prije povrata važno je najprije provjeriti popis namještaja koji je prihvatljiv za otkup, nakon čega je potrebno napraviti online procjenu namještaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IKEA UK (@ikeauk)

Potom će dobiti QR kod, procijenjenu vrijednost i broj prijave predmeta. Svi predmeti trebaju se donijeti potpuno sklopljeni u robnu kuću IKEA Zagreb, na odjel Povrat i zamjena. Za povrat nije potrebno imati račun.

Povrat starog namještaja u robnoj kući IKEA Zagreb moguć je tijekom cijele godine, no samo od 10. do 28. studenog traje akcija kojom kupci mogu zaraditi 50 % povrh procijenjene vrijednosti namještaja. Inače, prošle je godine tijekom Green Friday kampanje otkupljeno 155.000 komada namještaja diljem svijeta, a na 26 tržišta, uključujući i hrvatsko, rabljeni se namještaj može i kupiti.

Možda vas zanima... Neočekivano! Trenutno najtraženija torba na društvenim mrežama nosi IKEA potpis Rubrika Moda Moda

Zaposlenici tvrtke IKEA provjerit će u kakvom je stanju svaki komad namještaja, a kupcu će se ponuditi konačna otkupna cijena, koju mogu i odbiti ako s njom nisu zadovoljni. Ako je prihvate, IKEA će izvršiti otkup, a zauzvrat im dati vrijednosnu karticu s 50 posto uvećanim iznosom od procijenjene vrijednosti starog namještaja. Svi vraćeni proizvodi dezinficirat će se u skladu sa sigurnosnim mjerama za COVID-19, ovisno o vrsti materijala i stanju proizvoda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli IKEA UK (@ikeauk)

„Akcijom Green Friday nastojimo potaknuti što održiviju potrošnju. Poklanjanje drugog života stvarima koje više ne trebamo i kupovanje rabljenog IKEA namještaja samo je mali dio onoga što svatko od nas može učiniti kako bismo smanjili svoj ugljični otisak. Akcija koju provodimo dio je naših napora da postanemo potpuno cirkularna tvrtka, što smo istaknuli i na konferenciji UN-a o klimatskim promjenama – COP26“, rekao je Gordan Vrankovečki, voditelj održivosti u IKEA Hrvatska.

Komentari 0