Life&style
Počinje Food Film Festival: Savršen spoj ukusne hrane i filma. Bolji početak jeseni nismo mogli zamisliti!

I dobra hrana, i dobri filmovi: počinje Food Film Festival, ovaj put na novoj lokaciji

  • Od 24. rujna do 3. listopada u Zagreb se vraća svima omiljeno festivalsko druženje - Food Film Festival Zagreb
  • Food Film Festival by Coca-Cola emotivno je vezan za čak tri velike ljubavi hranu, film i grad Zagreb
  • Očekuju te vrhunski Oscarom nagrađeni filmski hitovi, street food s potpisom omiljenih domaćih restorana i piknik na travi. Bolji početak jeseni ne možemo ni zamisliti!

Ako si ljubiteljica dobre hrane i filmske umjetnosti sigurno će te oduševiti sljedeća vijest - od 24. rujna do 3. listopada 2021. počinje Food Film Festival, a čak deset dana imat ćeš prilike opustiti se uz filmove pod zvjezdanim nebom. Prve jesenske dane tako svakako trebaš rezervirati za uživanje u zalogajima najboljih i najkreativnijih zagrebačkih restorana, bistroa, slastičarna i vinoteka uz večernje projekcije filmova. 

Možda vas zanima IKEA Festival o još boljem životu kod kuće omogućuje ti da zaviriš u domove svjetskih umjetnika i dizajnera Rubrika Life&style Life&style

Novost je da festival mijenja svoju staru znanu adresu i dobiva novu lokaciju! Naime, čini se kako nakon Burger Festivala Trg dr. Franje Tuđmana postaje novi gradski hotspot za razna zabavna događanja i festivale te vrlo uspješno preotima Zrinjevcu i Strossmayerovom trgu, titulu centra gradskih zbivanja.

Zagreb Burger Festival Možda vas zanima Za dva dana uživat ćemo u slasnim okusima jer nam stiže Zagreb Burger festival Rubrika Life&style Life&style

Kako bi naša nepca bila zaslađena, a naši apetiti zadovoljeni, kuhat će El Toro, BarBaQ, Pani i Wok by Matija, s gostima American bar Dollar iz Varaždina, samoborskim novim brendom Kantun i Pucalinom iz Šibenika, a za žeđ će se pobrinuti barovi Tipsy i Mangosta. Na sedam pop-up kućica čeka nas čak tridesetak raznih street food specijaliteta i njihovih raznih kombinacija. Tako ćeš uz scene napetih filmova na pikniku na travi moći uživati u sočnim burgerima, quesadillama, empanadama, wokovima, ali i grickalicama, brudetu te nezaobilaznim originalnim američkim street food specijalitetima.

Filmska ponuda bit će jednako bogata kao i ona gurmanska, stoga izbor neće biti nimalo lak. No, na svu sreću ne trebaš brinuti jer su svi filmovi besplatni, a u njima možeš uživati svaku večer od 20:00/20:30 sati. Očekuju te sve "must see" filmovi i posljednji dobitnici nagrada Oscar - Nomadland koji je proglašen i najboljim filmom, Minari koji je imao čak 6 nominacija, Another round koji je proglašen najboljim stranim filmom te Judas and black messiah koji je jednako tako osvojio 6 nominacija.

Samoborska FURKA Možda vas zanima Samoborska FURKA događaj je na kojem ćeš pronaći domaće dizajnerske komade, od nakita do odjeće Rubrika Life&style Life&style

Osim njih, na filmskom repertoaru možeš pronaći i recentne filmske kinohitove - Tenet Christophera Nolana, nastavak kultnih zločestih dečkiju Bad boys for life, Misbehaviour, zabavan film o izboru za Miss Svijeta 1970., Little things, film s odličnom glumačkom postavom koju predvode Jared Leto, Denzel Washinghton i Rami Malek te The Witches s Anne Hathaway kao glavnom vješticom.

Festival nije zaboravio ni najmlađu publiku, kao ni one starije dječjeg duha koji su također ljubitelji animiranih filmova pa će se na livadi moći pogledati i Tom & Jerry the movie, Scoob, Lion King i Onwards. Još je jedan novitet ove godine uveden, a to je da će se filmovi moći gledati u potpunom novom doživljaju pomoću tehnologije koja se inače koristi za silent partije. Naime, svaki će posjetitelj dobiti vlastite slušalice kako bi mu zvuk i doživljaj bio potpun i kristalno čist te kako bi se eliminirali svi vanjski ometači koji proizvode dodatnu buku.

Pa u stilu i ritmu pjesme "Bit će ića, bit će pića" pozivamo te da se od sutra pridružiš najatraktivnijem festivalu u gradu! Svi posjetitelji moći će svoje omiljene zalogaje street food specijaliteta kombinirati uz Coca-Cola Combo filmske menije koji su idealna kombinacija uz film. Tu je i hladni Staropramen i naravno Kutjevo sa svojim nagrađivanim vinima. Radno vrijeme festivala je od 15 sati do ponoći, subotom od 13 sati, ulaz je besplatan, kao i gledanje filmova.

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0