Life&style

IKEA Festival o još boljem životu kod kuće omogućuje ti da zaviriš u domove svjetskih umjetnika i dizajnera

  • IKEA slavi najbolje od života kod kuće svojim cjelodnevnim virtualnim festivalom
  • IKEA Festival, koji slavi najbolje od života kod kuće, održava se u četvrtak, 16. rujna, online tijekom 24 sata, a dio aktivnosti bit će i u robnoj kući IKEA Zagreb
  • Moći ćeš zaviriti u domove svjetski poznatih umjetnika, glazbenika, dizajnera i chefova koji će svoje domove na jedan dan pretvoriti u virtualne pozornice

IKEA slavi najbolje od života kod kuće svojim cjelodnevnim virtualnim festivalom u četvrtak, 16. rujna, na internetskoj stranici tvrtke IKEA. Tako ćeš moći zaviriti u domove svjetski poznatih umjetnika, glazbenika, dizajnera i chefova koji će svoje domove na jedan dan pretvoriti u virtualne pozornice. Riječ je o potpuno novom konceptu festivala koji otvara vrata stotinu domova na više od 50 tržišta i donosi pregršt inspiracije za bolji i održiviji život kod kuće, a možda pronađeš i koju ideju za makeover.

 | Autor: IKEA IKEA Ilse Crawford

Počevši od 08:00 sati, svakih sat vremena na rasporedu je nova aktivnost. Znatiželjni će u 09:00 moći zaviriti u otvaranje jedinstvene robne kuće IKEA u Beču koja slavi održivost, pa tako nema parkirna mjesta za automobile, već samo za bicikle, a na svim razinama zgrade raste drveće. Točno u podne vrata svog pariškog studija otvorit će Virgil Abloh, jedan od najpoznatijih dizajnera današnjice s kojim je IKEA ranije surađivala na kolekciji MARKERAD. Svi ljubitelji gaminga u 15:00 sati moći će pogledati novu gaming kolekciju namještaja i detalja za dom, koju će u svom domu predstaviti Sandra Österlund, jedna od najpoznatijih švedskih (i svjetskih) gamerica. Ljubitelji branda IKEA moći će pak otputovati kroz vrijeme u digitalnom IKEA muzeju u terminu koji im bude najbolje odgovarao. 

 | Autor: IKEA IKEA Virgil Abloh

"Tijekom protekle godine život kod kuće zadobio je potpuno novo značenje za svakoga od nas, a virtualno povezivanje omogućuje nam da zavirimo u mnoge domove diljem svijeta – da istražimo kako ljudi žive, slaveći individualnost i kreativnost. Naš prvi IKEA Festival, u svom virtualnom dijelu, najveći je festival posvećen životu kod kuće, a posjetitelji će moći doživjeti i jedinstveno iskustvo u robnoj kući IKEA Zagreb, koja, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, također nudi dio festivalskog programa", istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor tržišta IKEA Hrvatska.  

 | Autor: IKEA IKEA The Linda Lindas

IKEA Zagreb za taj je dan pripremila aktivnosti poput drive-in kina s početkom u 19:00 sati na parkiralištu ispred robne kuće, ali i desetak radionica na kojima ćeš moći otkriti kako oživjeti stari namještaj, smanjiti otpad u kuhinji ili ga korisno uporabiti. Festivalske aktivnosti u robnoj kući IKEA Zagreb odvijat će se uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Cijeli program virtualnog festivala, koji započinje u 08:00 sati 16. rujna, možeš pronaći na poveznici. Prijave na virtualni festival nisu potrebne. 

Photo: IKEA

Komentari 0