Life&style
Samoborska FURKA

Samoborska FURKA događaj je na kojem ćeš pronaći domaće dizajnerske komade, od nakita do odjeće

  • FURKA je događaj za cijelu obitelj koji gostima predstavlja samoborsku urbanu dizajnersku, ugostiteljsku i zabavnu scenu
  • Ovaj projekt okuplja samoborske dizajnere, proizvođače, poduzetnike i udruge čije je djelovanje usmjereno na dobrobit lokalne zajednice
  • FURKA se ove godine održava u divnom atriju na glavnom samoborskom trgu od 11. do 12. rujna

Samoborska dvorišna FURKA dvodnevni je događaj koji predstavlja samoborsku urbanu scenu te objedinjuje lokalne dizajnere, udruge, izvođače i ugostitelje u jedinstvenu zabavno/turističko/edukativnu priču. FURKA se ove godine održava u divnom atriju na glavnom Samoborskom trgu (Trg kralja Tomislava 3) od 11. do 12. rujna i to četvrti put za redom te je dosad ugostila 30 izlagača, 20 izvođača te oko 6000 posjetitelja. 

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA

Festival posvećen dizajnu

Ovaj projekt Kluba poduzetnica Samobor okuplja samoborske dizajnere, proizvođače, poduzetnike i udruge čije je djelovanje usmjereno na dobrobit lokalne zajednice, promociju i očuvanje kulturne baštine u modernoj viziji.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA

FURKA je predstavila i lansirala brandove u vlasništvu žena koje su zahvaljujući FURKI dobile svoje prve kupce i uspjele lansirati svoj brand te je ostvarila i kvalitetnu suradnju s lokalnom zajednicom. U prodajnom dijelu FURKE predstavit će se brojni lokalni dizajneri odjeće, nakita, knjiga, šalica sa otisnutim dizajnima. Jedna od modnih poslastica je HamariUnique, kuća lokalnog modnog dizajna u kojoj možeš pronaći torbe, nakit, a sve je hrabro dizajnirano i prozvedeno u Hrvatskoj. 

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA

Ako si u potrazi za kozmetikom, na Furki ćeš možda pronaći svog favorita. WOOD Cosmetics  etični je brend kozmetike koji zagovara ideju da je ljepota više od izgleda kože. Od pažljivo odabranih sastojaka do povratne staklene ambalaže koja se ponovno puni, WOOD kozmetika je veganska, cruelty free kozmetika.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA

Iza imena pepo.stuff  krije se svestrana dizajnerica Patricija Kajmić Jukić. Ideja o izradi raznih proizvoda razvila se dok se još bavila grafičkim dizajnom u želji da svoje zamisli nastale na papiru pretvori u nešto opipljivo i uporabno te je tako ušla u svijet izrade nakita. Za one najmlađe u zabavnom dijelu pripremljen je raznovrstan program za djecu poput brojnih dječjih radionica i sportskih igara.

 | Autor: Facebook/FURKA Facebook/FURKA

Osim u modnim moći ćeš uživati u cjelodnevnom i cjelovitom događaju od jutra pa do kasnih večernjih sati. Upoznaj samoborske dizajnere, zabavite se uz samoborske male i velike glazbenike i sve to dok degustiraš cugu i klopu samoborskih ugostitelja. Dok kupuješ i zabavljaš se, moći ćeš se okrijepiti u Food&Drink zoni i probati jedan od mnogih odličnih i nagrađivanih proizvoda samoborskih ugostitelja, kao npr. samoborsku pivu ili gin, Bermet ili liker od pive.

Photo: Facebook/Samoborska FURKA

Komentari 0