Life&style

Hejteri napali Miju Dimšić, tvrde da na Eurosong ide kopija hita Taylor Swift, "Willow"

  • Glazbenica Mia Dimšić nedugo nakon pobjede na Dori suočila se s kritikama slušatelja 
  • Hejteri su uočili sličnost pobjedničke pjesme "Guilty Pleasure" s melodijom hita Taylor Swift, pjesmom "Willow"
  • "Hrvati na Eurosong šalju niskobudžetnu Taylor Swift", pišu komentatori 

Mia Dimšić nedugo nakon pobjede na Dori suočila se s kritikama slušatelja zbog pobjedničke pjesme. Mia će ovog svibnja u Torinu predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2022. s pjesmom "Guilty pleasure", koja je sinoć odnijela pobjedu na Dori.

Dora 2022. Možda vas zanima Dora 2022: Tko je favorit na kladionicama, a kojim zvijezdama daju najmanje šanse? Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Pixsell/Nel Pavletić Pixsell/Nel Pavletić

I dok je dio publike oduševljen što će Mija biti naša predstavnica, počeli su pristizati komentari od nezadovoljnih hejtera koji tvrde da pobjednička pjesma, za koju je glazbu i tekst Mia napisala uz pomoć Vjekoslava Dimtera i Damira Bačića, previše podsjeća na melodiju hita "Willow" Taylor Swift.

Na društvenim mrežama o ovome se danas povela žustra rasprava. Dio publike kaže: "Hrvati na Eurosong šalju niskobudžetnu Taylor Swift", drugi tvrde: "Naša kantautorica je bacila oko na Willow", a treći pišu: "Bravo na pobjedi, ali nekako mi ima previše sličnosti sa jednom pjesmom, poslušajte pjesmu od Taylor Swift Willow", "Taylor Swift je zvala, hoće svoju pjesmu natrag".

Damir Bačić, koji je zajedno s Mijom skladao "Guilty Pleasure" na cijelu je situaciju dao svoj komentar rekavši: "Ljudi, ovo stvarno nema veze s mozgom! Ne da nije kopija, nego se ni jedan ton ne podudara. "Guilty Pleasure" je naša autorska pjesma koja, dozvoljavam, možda nekog može podsjetiti na ugođaj koji su čuli u pjesmama Taylor Swift, američke kantautorice čiji rad Mia voli i godinama prati. Ali, ni jedna nota, ni jedan ton naše pjesme nikakve veze nemaju sa skladbom "Willow", rekao je Bačić za Jutarnji listŠto ti kažeš, podjeća li pjesma "Guilty Pleasure" na melodiju Taylor Swift?

Photo: Pixsell/Nel Pavletić

Komentari 0