Life&style
Dora 2022.

Dora 2022: Tko je favorit na kladionicama, a kojim zvijezdama daju najmanje šanse?

  • U subotu 19. veljače u Opatiji, održat će se Dora 2022.
  • 14 pjesama će se natjecati za hrvatsku pjesmu za pjesmu Eurovizije
  • Kladionice i ankete zasad najviše šanse daju Miji Negovetić s pjesmom Forgive me

Još je samo nekoliko dana do ovogodišnje Dore! U subotu ćemo moći uživo od 20:10 sati na Prvome programu HTV-a pratiti nastupe 14 izvođača koji će se sa svojim pjesmama natjecati za laskavu titulu hrvatske predstavnice na Euroviziji. Natjecanje će se, tradicionalno, održati u Opatiji, ovoga puta u dvorani Marino Cvetković.

Za razliku od prošlih izdanja Dore u kojima smo prije same večeri natjecanja imali prilike samo čuti isječke pjesama, ove godine na YouTubeu možemo čuti sve pjesme koje se natječu za predstavljanje Hrvatske u Torinu. Pobjednik Dore 2022. bit će izabran kombinacijom teleglasovanja i glasovanja žirija, a pjesme će se izvoditi ovim redoslijedom:

1. Mila Elegović – Ljubav

2. Mia Negovetić - Forgive Me (Oprosti)

3. Marko Bošnjak - Moli za nas

4. Jessa - My Next Mistake

5. Zdenka Kovačiček - Stay On The Bright Side

6. Tina Vukov – Hideout

7. Roko Vušković - Malo kasnije

8. Bernarda - Here For Love

9. Eric Vidović - I Found You

10. ToMa - In The Darkness

11. Elis Lovrić - No War

12. Ella Orešković - If You Go Away

13. Tia - Voli me do neba

14. Mia Dimšić - Guilty Pleasure 

Kladionice i ankete zasad najviše šanse daju Miji Negovetić s pjesmom Forgive me kojoj je ovo već treći nastup na Dori.

Možda vas zanima Mia Negovetić otkrila je što je najčešće u njezinim slušalicama Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Eurovisionworld Eurovisionworld Trenutno stanje na kladionicama Mia Negovetić trenutno ima 25% šanse za pobjedu, a u stopu je prati 18-godišnji pjevač iz BiH, Marko Bošnjak, čija je pjesma 'Moli za nas' u dva dana prikupila više od 122 tisuće pregleda te je dospjela na četvrto mjesto "trendinga" u Hrvatskoj. Iako kladionice malu prednost daju nešto poznatijoj Miji Negovetić, borba će svakako biti neizvjesna do samoga kraja. 

"Pjesma govori o tome kako je ljudima nekad teško reći "Oprosti", a mislim da je znati opraštati velika stvar u životu koju bi svi mi češće trebali koristiti, kaže o pjesmi "Forgive Me (Oprosti)" Mia Negovetić koja jedva čeka pjesmu predstaviti uživo publici.

"Pjesma "Moli za nas" nosi jednu moju snažnu osobnu emociju, ali i kolektivnu poruku za sve ljude i nekako mislim da se u pjesmi svi mogu prepoznati i da će ta moja neka snažna emocija koju želim prenijeti na sve doći do srca publike, rekao je Marko Bošnjak.

Trenutno oni s najmanje šanse za pobjedu su Zdenka Kovačićek, Mila Elegović i Roko Vušković koji su zauzeli posljednja tri mjesta. Ovogodišnja lista puna je novih imena, a među poznatim veteranima na Dori, tu je riječka pjevačica Tina Vukov s pjesmom Hideout, te legendarna Zdenka Kovačićek s pjesmom Stay on the Bright Side. Zanimljivo je i kako je čak 10 izvođača odabralo pjesmu na engleskom, što je već godinama predmet vječne rasprave među zagovarateljima hrvatskog jezika za pjesmu Eurovizije i onih koji smatraju da za ovakvo natjecanje ona treba biti na engleskom jeziku. 

Eurovizija će se ove godine održati 10. i 14.5. u susjednoj nam Italiji, nakon što je prošle godine pobjedu odnio talijanski bend Måneskin s pjesmom "Zitti e buoni".

Photo: YouTube/Dora 2022.

Komentari 0