Life&style

Harrison Ford je na 80. rođendan izabrao svoj posljednji film, iduće godine završava veličanstvenu karijeru

  • Harrison Ford danas slavi 80. rođendan, a čini se da je odlučio da bi uloga u petom dijelu avanturističkog spektakla 'Indiana Jones' mogao biti savršen kraj velike holivudske karijere
  • Glumac koji je kasno ušao u filmsku industriju, školovao se i radio kao stolar do svoje 30. godine, glumio je u nekima od proslavljenih filmova
  • Ford je odlučio još jednom razveseliti obožavatelje prije umirovljenja: Profesor dr. Henry Walton, zvani Indiana Jones, vratit će se na veliko platno 2023., zajedno s bičem i kožnim šeširom

Ako je vjerovati informacijama iz Hollywooda, proslavljenog glumca Harrison Forda, koji danas slavi 80. rođendan, mogli bismo posljednji put vidjeti u petom dijelu proslavljenog filmskog serijala "Indiana Jones". Pokaže li se da je tako, bio bi to veličanstveni kraj jedne velike holivudske karijere.

 | Autor: Instagram@harrison_ford_verified_page Instagram@harrison_ford_verified_page

Možda vas zanima Gerard Butler otkrio koja mu je uloga bila najteža u karijeri: "Uništavao sam svoje tijelo!" Rubrika Life&style Life&style

Bilo da glumi Hana Sola u "Ratovima zvijezda", Ricka Deckarda u "Istrebljivaču" ili "Indiani Jonesu", Harrison Ford se proslavio kao jedan od najuspješnijih holivudskih glumaca. Naravno, ima i svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih i previše nagrada za prebrojati, a za ulogu u filmu "Bjegunac" bio je nominiran i za Oscara.

Kasno je krenuo u filmsku industriju, Ford se školovao i radio kao stolar do svoje 30. godine. Suprug i otac dvoje djece, tada je svoje prihode počeo nadopunjavati pojavljivanjem na televiziji. Ti manji angažmani uključivali su male uloge u vesternima poput "Gunsmoke" i "The Virginian".

Akcijski junak s iskrivljenim smiješkom

Stvari su se promijenile kada mu je redatelj George Lucas dodijelio sporednu ulogu u svom niskobudžetnom, a kasnije proslavljenom filmu "Američki grafiti" 1973. Mala uloga bila je dovoljna da impresionira Lucasa, koji ga je uključio u njegov sljedeći veliki projekt: U 35. godini, Ford je debitirao kao svemirski krijumčar Han Solo u originalnim "Ratovima zvijezda" 1977. godine.

To neće ostati njegova jedina pustolovna uloga. Lucas je angažirao 'ljubaznog glumca s iskrivljenim osmijehom' u svojim kultnim avanturističkim filmovima "Indiana Jones", u kojima Ford putuje svijetom kao arheolog s bičem i kožnim šeširom, spašavajući vrijedno kulturno blago od nacista i drugih negativaca. Tri filma "Indiana Jones" izdana su između 1981. i 1989., dok je četvrti dio izašao 2008.

 | Autor: Instagram@harrison_ford_verified_page Instagram@harrison_ford_verified_page

Već kao poznato holivudsko ime, Ford je privukao pozornost redatelja Ridleyja Scotta koji ga je odabrao za svoj mračni znanstveno-fantastični film "Istrebljivač" (1982.), film koji je u početku bio podcijenjen, ali je kasnije postao kultni hit.

Ford stari sa svojim ulogama

Sa značajnim životopisom, u travnju 2022., samo nekoliko mjeseci prije svog 80. rođendana, holivudska zvijezda pristala je na svoju prvu veliku ulogu u TV seriji. Za streaming servis Apple TV+ glumit će u humorističnoj seriji "Shrinking" uz Jasona Segela. Redatelj Steven Spielberg, zajedno s Georgeom Lucasom kao producentom, također su smislili nešto što će zasigurno zadovoljiti Fordove obožavatelje: Profesor dr. Henry Walton, zvani Indiana Jones, vratit će se na veliko platno 2023., zajedno s bičem i kožnim šeširom.

Njegov kolega Mads Mikkelsen nedavno je potvrdio impresivnu fizičku spremu 80-godišnjeg Harrisona Forda: "Harrison je čudovište, vrlo lijepo čudovište", rekao je Mikkelsen. "Prvog dana snimanja, noćnog snimanja, radilo se do pet ujutro", rekao je. "A onda je sjeo na svoj brdski bicikl i prešao 50 kilometara." No, čini se kako je glumac odlučio da je to posljednji put da će se pojaviti u velikoj filmskoj ulozi i tako završiti svoju impresivnu karijeru.

 | Autor: Instagram@harrison_ford_verified_page Instagram@harrison_ford_verified_page

Možda vas zanima Matt Damon prvi put priznao: "Film koji je najviše zaradio sam najviše mrzio. Bilo je grozno snimati ga!" Rubrika Life&style Life&style

Holivudska zvijezda bez većih skandala

Ford je poznat po tome što svoj privatni život manje-više drži u tajnosti - iako je prošao kroz jedan od najskupljih razvoda u Hollywoodu. Nakon 20 godina braka s prvom suprugom Melissom Mathison, 2004. godine isplatio je 72 milijuna dolara alimentacije.

No, to je mala kap u glumčevom bogatstvu, koji je, prema Forbesovoj listi iz 2009. godine, nekoć bio najuspješniji glumac u Hollywoodu s godišnjom zaradom od oko 57 milijuna dolara. Sada je Ford oženjen glumicom Calistom Flockhart, koja se proslavila kao "Ally McBeal". Ima petero djece i dvoje unučadi i živi na ranču u Wyomingu.

Photo: Instagram

Komentari 0