Life&style

Gerard Butler otkrio koja mu je uloga bila najteža u karijeri: "Uništavao sam svoje tijelo!"

  • Uloga kralja Leonida u povijesnom spektaklu Zacka Syndera lansirala je Gerarda Butlera u holivudsku A ligu
  • Ipak, film "300" škotski glumac će pamtiti i po najtežoj ulozi u karijeri zbog - iscrpljujućih priprema
  • Butler je svaki dan trenirao po šest sati kako bi njegovo tijelo u filmu izgledalo impresivno

Gerard Butler priznao je u intervjuu Hollywood Reporteru da mu je uloga u povijesnom spektaklu "300" bila najteža u karijeri. I to ne zbog zahtjevne glume ili nedokučive skripte, već zbog nevjerojatnih fizičkih priprema kroz koje je morao proći kako bi bio spreman odglumiti snažnog neustrašivog kralja i ratnika.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

U filmu "300" Butler je u ulozi kralja Leonida, lidera Sparte tijekom povijesne bitke kod Termopila. U toj velikoj bitki kralj Leonid je izgubio život, ali je usporio perzijsku invaziju na Grčku i oslabio njihove snage što je dovelo do poraza u ključnoj bitki kod Salamine, nakon koje su se Perzijanci povukli iz Grčke.

Gerard Butler morao je trenirati šest sati svakog dana kako bi udovoljio zahtjevima za ulogu. Trening je obuhvaćao dva sata crossfit, dva sata dizanja utega i dva sata treniranja borilačkih scena koje su kasnije obilježile film.

"Uništavao sam svoje tijelo na neki način, iako sam izgledao dosta moćno."

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Redatelj Zack Snyder postavio je visoke zahtjeve pred Butlera, a iako je film sniman prema stripu legendarnog autora Sin Cityja, Franka Millera, na kraju se Snyder dosta odmaknuo od predloška. Butler je svoj dio odradio izvrsno i danas ga najviše pamte upravo po toj ulozi.

"Nakon tih priprema sam bio u najboljoj formi ikada u svom životu" istaknuo je Butler.

Možda vas zanima Matt Damon prvi put priznao: "Film koji je najviše zaradio sam najviše mrzio. Bilo je grozno snimati ga!" Rubrika Life&style Life&style

Butler je na kraju otkrio da ga je iznenadio veliki uspjeh filma. "Dosta se scena snimalo s 'green screenom' (lažnom pozadinom) pa je bila bojazan kako će to sve na kraju izgledati. Ali ispalo je sjajno."

Film je doista na kraju ispao odlično, zaradio je gotovo pola milijardne dolara od prikazivanja u kinima, a dobio je i ocjenu 89% na Rotten Tomato stranici. Upravo je ovaj film gurnuo Butlera u holivudsku A ligu, a iako je kasnije imao nekoliko nekoliko zapaženih uloga, dosad još nije ponovio uspjeh filma "300".

 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0