- Mrkva se višestruko dokazala kao fenomenalno povrće za još bolje kolače
- Ovaj zimski kolač vrlo je ukusan i sočan
- Đumbir mu daje ugodnu ljutinu – svakako ga vrijedi kušati!
Sada ipak provodimo više vremena kod kuće pa je možda pravo vrijeme da iskušamo neki poseban recept. Ovaj kolač od mrkve i đumbira bi se svakako trebao naći na tvom popisu! Ako voliš kolač od mrkve, zasigurno će ti se svidjeti i aromatičan „dodir“ đumbira. Osim što đumbir jača naš imunitet, daje kolaču ugodnu ljutinu – savršeno za zimu! A recept je prilično jednostavan…
Sastojci
• 500 g mrkve
• 100 g kandiranih komadića đumbira
• 350 g brašna
• 1 žličica vinskog praška za pecivo
• ½ žličice sode bikarbone
• ½ žličice morske soli (fine)
• 150 g lješnjaka
• 4 jaja
• 200 g šećera
• 300 ml ulja od suncokreta
• 1 žlica šećera u prahu
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
2. Oguli mrkvu, operi pa fino naribaj. Nasitno nasjeckaj đumbir. Dobro promiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, đumbir i mrkvu. Grubo usitni lješnjake.
3. Tuci jaja i šećer oko 5 minuta da nastane gusta, kremasta smjesa. Potom polako ulij ulje te tuci još oko minute. Umiješaj mješavinu s mrkvom u mješavinu šećera i jaja te dodaj i nasjeckane lješnjake.
4. Stavi tijesto u namašćeni i pobrašnjeni kalup za kuglof (ili okrugli kalup promjera 24 cm) te peci u pećnici na najdonjem dijelu oko 45 minuta.
5. Izvadi kolač te ostavi da se potpuno ohladi na kuhinjskoj rešetki. Potom oprezno izvadi kolač iz kalupa te pospi šećerom u prahu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.