Life&style

Gandalf ima ručni sat, a Johnny Depp adidas kapu: Pogledaj neke od najvećih filmskih pogrešaka u povijesti!

  • Opće je poznata izreka kako „nitko nije savršen“ 
  • Tako ni najveći filmski hitovi, niti najbolji klasici nisu besprijekorni
  • Otkrit ćemo ti neke bizarne pogreške iz najvećih svjetskih filmskih hitova 

Čak i u najskupljim filmovima postoji bezbroj malih pogrešaka zbog kojih se njihovi obožavatelji uvijek iznova rugaju i smiju. Neke filmske pogreške čak ulaze u povijest.

Ovo su najveće filmske pogreške u povijesti kina:

1. Radnik sa seta sa ljetnim šeširom i sunčanim naočalama u hitu „Pirati s Kariba“

„Pirati s Kariba“ nedvojbeno je jedan od najkvalitetnijih gusarskih filmova iz Disneyjeve produkcije. Međutim, također sadrži nekoliko „pogrešaka“. Primjer za to je zaposlenik usred spektakularne scene borbe. S ležernim ljetnim šeširom i velikim sunčanim naočalama ne odgovara baš dobro sceni. Ova je filmska pogreška uvijek dobra za nasmijati se.

2. Kamerman u filmu „Bad Boys“

„Bad Boys“ je definitivno jedan od najboljih akcijskih filmova osamdesetih - 1983. godine objavljen je prvi dio. Producenti su vjerojatno zaboravili pregledati film prije nego što je otišao u kina. Naime, već su prvog dana kada je stigao u kina, nebrojeni obožavatelji skrenuli pozornost na jednu od najvećih filmskih pogrešaka u povijesti. Usred jedne od najpoznatijih scena borbe može se vidjeti kamerman. Ali ne negdje na rubu, nego točno u sredini. Tada je ova pogreška izazvala prilično puno smijeha, a i danas je i dalje jedna od najvećih filmskih pogrešaka u povijesti.

Možda vas zanima Izašao je trailer za najstrašniji film godine koji uskoro stiže u kina, imaš li ga hrabrosti pogledati? Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by zacefron (@dumbass.fails)

3. Šalica za kavu u „Igri prijestolja“

Svi je volimo - Daenerys Targaryen vjerojatno nas je sve očarala u fenomenalnoj seriji „Igra prijestolja“. Ali, što je to ispred nje za stolom u srednjovjekovnom svijetu mašte? Nitko ne zna čija je zapravo šalicu za kavu kojoj definitivno nije tamo mjesto. Činjenica je da nimalo ne odgovara objektu. Glumicu Emilia Clarke od tada prati ova pogreška. Naime, često su je pitali o ovoj filmskoj pogrešci u jednoj emisiji za drugom. Ups!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franky (@franky0779)

4. Gandalf s ručnim satom u „Gospodaru prstenova“

Gandalf uvijek ima vrijeme na oku! Nije ni čudo, pošto nosi doista super digitalni sat. Da, ne šalimo se! Može se vidjeti na njegovom zapešću tijekom srednjovjekovne scene bitke. Naravno, ova filmska pogreška u jednom od najvećih filmova svih vremena nije dugo ostala neotkrivena. Ali čak ni ova pogreška nije naštetila uspjehu filma.

5. Adidas u „Piratima s Kariba“

Adidas u „Piratima s Kariba“? Nije baš potpuno jasno je li to bila mala reklama ili prilično neugodna pogreška u filmu. Ali, izgleda prilično neobično. Međutim, Jonny Depp ima originalan izgled, a pogreška nije osobito velika. Zbog toga su je mnogi obožavatelji trilogije previdjeli. Pogreška je otkrivena tek godinama nakon što je objavljen treći dio filmske uspješnice. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moritz Kunz (@mor1_tz_k)

6. Nespretni stormtrooper u „Ratovima zvijezda“

To je vjerojatno najveća, ali i najsmješnija filmska pogreška u povijesti. Naime, usred napada stormtroopera dogodila se ozbiljna pogreška koja je ušla u povijest filma. Jedan od zlih napadača vjerojatno je bio pomalo nespretan i nije se sagnuo na vrijeme kad je proletio kroz vrata svemirskog broda. A onda je glavom udario u okvir. Ljubitelji originalne trilogije „Ratova zvijezda“ mogu ovu grešku uvijek gledati bezbroj puta i smijati se. Ali, to nije promijenilo uspjeh filmova.

Filmski maraton za cijelu obiteljj: Uz filmove s ovog popisa Uskrsni ponedjeljak će biti prava uživancija

Photo: Shutterstock

Komentari 0