Life&style

Filmski maraton za cijelu obiteljj: Uz filmove s ovog popisa Uskrsni ponedjeljak će biti prava uživancija

  • Nakon uživanja u finoj blagdanskoj trpezi i obiteljskim druženjima na Uskrs, danas je dan za odmor
  • Idealna je to prilika da zajedno s obitelji uživaš u minutama nekih od najboljih prigodnih filmova
  • Animirani, igrani, obiteljske komedije ili epski filmovi - zaista možeš birati iz bogatog repertoara 

I ovo godine Uskrs provodimo u nešto tišem i smirenijem ozračju unutar manjih obiteljskih okupljanja. No, to je i savršena prilika za ugodne filmske večeri. Usput, Uskršnji zeko zasigurno je donio pregršt grickalica u kojima možeš uživati uz minute filmskih hitova i u ugodnom društvu. 

Možda vas zanima 4 stvari koje će začiniti tvoju proslavu Uskrsa Rubrika Life&style Life&style

Petar Zecimir (Peter Rabbit)

Radi se sigurno o jednom od najboljih uskršnjih filmova u kojima možeš uživati s obitelji posebno ako će na okupljanju biti i djeca. Svi će rado pratiti zgode i nezgode zeca koji ulazi u bitku za farmu ali i naklonost lijepe lokalne slikarice Bibe. No, pored velike avanture i rivalstva, Petar mora shvatiti da mrkva i slava nikada neće biti važni kao ljubav i obitelj. 

Pas koji je spasio Uskrs (The Dog Who Saved Easter)

Labrador Zeus u glavnoj je ulozi protiv zlikovaca u obiteljskoj komediji i naravno, za šapama će mu poći da ipak spasi Uskrs. Veliki adut ovog filma je smiješna i uvjerljiva ekipa lopuža koja će te vjerojatno nasmijati do suza. Film se može pogledati i na Netflixu. 

Izgleda da će tri horoskopska znaka imati najbolji uskrsni vikend

Uskršnja parada (Easter parade)

Zabavni mjuzikl s Fredom Astaireom i Judy Garland u glavnim ulogama sigurno će svidjeti ljubiteljima filmskih klasika. Glazbu za film iz 1948. radio je višestruko nagrađivani skladatelj Irving Berlin. Radnja filma odvija se oko Uskrsa kada se zaljube zvijezda Broadwaya i djevojka iz zbora, a past će i prosidba na Uskršnju paradu. 

Hank and Mike

U središtu radnje ove komedije dva su opuštena ‘’uskrsna zeca’’ čije prijateljstvo počinje trpjeti kada multinacionalna korporacija u čijem su vlasništvu svi blagdani, odluči ozbiljno srezati troškove. Kako Hank i Mike rade samo jedanput na godinu, njihovi poslovi su prvi na redu za ukidanje. U zabavnom tonu filma otkrit ćemo koliko prijateljstvo može značiti u teškim vremenima. 

Hop 

Odlična animacija u kombinaciji s igranom akcijom u filmu Hop izvrsno će zabaviti cijelu obitelj. Radi se o duhovitoj  priči o nezaposlenom lijenčini Fredu koji nehotice ozlijedi Uskršnjeg zeca, te ga mora prihvatiti k sebi dok se ovaj ne oporavi. Oboje aktera naučit će što je potrebno za konačno odrastanje, a Uskrs će, naravno, biti spašen.

Za ovaj uskršnji slatkiš sigurno ćeš imati vremena: Prefine čokoladne kuglice od samo 3 sastojka

Ben-Hur

Epski film iz 1959. ne treba puno predstavljati, a ovo je izvrsna prilika za uživanje u ostvarenju koje je zaradilo 11 Oskara. Film je doživio i remake koji je 2016. prikazan  u kinima, ali samo je jedan original. U filmu pratimo Ben-Hura na njegovu epskom putovanju od plemića na dvoru do roba na galiji, od sluge do slobodnog čovjeka, od trijumfa i javnog odobravanja do patnje, očaja i napuštanja od strane bližnjih, a uz njega je zapravo uvijek Isus Krist.

Uskrsnuće (Risen)

Priču o Isusovom uskrsnuću obradili su mnogo filmovi. Međutim, Uskrsnuće (Risen) donosi je iz jedne sasvim druge perspektive. Naime, film se bavi istragom Isusovog uskrsnuća kroz oči Rimljana, točnije rimskog tribuna Claviusa (Josepha Finesa). Što se točno dogodilo s Isusom nakon njegove smrti istražuje po naredbi Poncije Pilata. 

Deset zapovijedi (The Ten Commandments)

Charlton Heston, ikona biblijskih filmskih uprizorenja, nosi glavnu ulogu u spektakuarnim filmovima velikog Cecila B. DeMillea. Radi se o kolosalnom epu rađenom prema starozavjetnoj biblijskoj knjizi o Mojsiju. U ulogama se ističu i karizmatični Yul Brynner i izvrsna Anne Baxter.

Izaberi pravu dekoraciju: Tri prekrasne postavke za uskrsni stol koje će oduševiti tvoje najbliže!

Pet legend (Rise of the Guardians)

Kada zli duh poznat kao Pitch krade dječje snove i utjeruje im strah, besmrtni čuvari moraju udružiti snage po prvi put kako bi zaštitili nade, vjerovanja i maštu djece diljem svijeta. Oscarom nagrađeni autor scenarija i knjige u animiranom filmu vodi nas u čarobni svijet legendi koje su obilježile naše djetinjstvo. Među njima naravno naći će se  i zec opsjednut Uskrsom kojem glas posuđuje glumac Hugh Jackman.

Annie Hall

Romantična komedija iz 1977. u režiji Woodyja Ellena možda na prvu baš i nije neki naočitiji uskršnji izbor. Radnja se vrti oko intelektualca/komičara koji u New Yorku živi depresivan i neuspješan ljubavni život sve dok se ne zaljubi u junakinju iz naslova. Ipak, u filmu koji se smatram jedinim od najuspješnijih filmova svih vremena, možemo uživati i u pokojoj sceni obiteljskog uskršnjeg objeda. 

Photo: imdb

Komentari 0