- Za izradu ovog recepta za juhu od rajčice potrebno je oko pola sata, od početka do kraja
- Želiš li u potpunosti uživati u svakom zalogaju, predlažemo da juhu poslužiš uz preprženi kruh, odnosno baguette krutone s češnjakom
- Ova juha može biti i savršena ideja za svaki obrok, a mi donosimo originalni recept
- Pročitaj više: Kremasta tjestenina sa špinatom i ricottom osvaja punim okusom
Ovaj francuski klasik lako se priprema i ima fantastičan okus. Savršen je kao ideja za večeru, kada želiš uživati u nečemu što je primamljivo i nije preteško, ali ipak utješno i lako te zasiti
Za izradu ovog recepta za juhu od rajčice potrebno je oko pola sata, od početka do kraja. Rajčice nakon pola sat fino omekšaju, a svi okusi se savršeno razviju i sljubljuju.
Želiš li u potpunosti uživati u svakom zalogaju, predlažemo da juhu poslužiš uz preprženi kruh, odnosno baguette krutone s češnjakom. Tostiraj kriške baguettea u pećnici, premaži ih maslinovim uljem, a zatim po površini utrljaj češnjak. Izvrsni su sami, a posebno su ukusni umočeni u juhu. Recept je za 4 osobe.
Francuska juha od rajčice
Sastojci - za juhu:
- 1 glavica luka
- 2 žlice repičina ulja
- 2 žlice koncentrata rajčica
- 200 ml suhog bijelog vina
- 1 konzerva pelata (850 ml)
- 1 l povrtnog temeljca
- 1 čili papričica
- 1 lovorov listopad sol i papar
- šećer
Sastojci - za okruglice:
- 500 g purećeg batka (bez kostiju)
- 1 glavica luka
- 1 žlica maslaca
- 2 kriške starog bijelog kruha ili 3 kriške tosta
- 4 grančice timijana
- 100 g ovčjeg sira
- 1 žumance
- sol i papar
Sastojci - dodatno:
- 1 konzerva artičoka (425 ml)
- 4 kriške baguettea
- 1 žlica repičina ulja
Priprema:
- Luk nareži na kockice, poprži na vrućem ulju pa na kraju umiješaj i s lukom kratko poprži koncentrat. Umiješaj vino, pelate iz konzerve zajedno sa sokom i temeljac.
- Čili raspolovi, izvadi mu sjemenke pa ga, kao i lovor, ubaci u juhu. Pusti da zavrije, smanji vatru pa pusti da krčka 45 minuta. Juhu potom izmiksaj, protisni kroz cjedilo te posoli i popapri.
- Meso samelji, a luk nareži na sitne kockice pa ga propirjaj na zagrijanom maslacu. Tost namoči da omekša pa ga iscijedi.
- Timijan i sir nasjeckaj te ih izmiješaj s mesom, lukom, žumanjkom, tostom te s malo soli i papra. Od smjese oblikuj okruglice i kuhaj ih u slanoj vodi 10 minuta, a potom ih ocijedi.
- Artičoke raščetvori i kratko zagrij u juhi. Kriške kruha nareži na četvrtine i poprži na vrućem ulju. Okruglice stavi u juhu pa je posluži s preprženim kruhom. Umjesto preprženog baguettea uz juhu možeš poslužiti i hrskave grisine.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.