Life&style

FOTO: Superžene osvanule na grafitima misterioznog umjetnika

  •  Dan žena u talijanskom gradu Firenzi se slavi na vrlo poseban način.
  • U noći sa 7. na 8. ožujka misteriozni ulični umjetnik koji se potpisuje s Le# oslikao je ulice povijesnog dijela grada
  • Reakcije su brojne i odreda pozitivne. Samo... što misle gradske vlasti?
Možda vas zanima Je li stvarno teško raditi s prijateljicom? Rubrika Život Život
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by adele (@ade14luglio) on

Na grafitima koji su jutros dočekali građane i mnogobrojne turiste u Firenci osvanule su slavne ''superžene'' iz povijesti. Frida Kahlo, Princeza Lejla, Sophia Loren, Nefertiti, nobelovka Rita Levi Montalcini samo su neke od žena koje na grafitima namiguju i na grudima nose slavni znak S koji se referira na Supermana i, u ovom slučaju, označava superženu. Umjetnik ili umjetnica žene je nacrtao usred povjesne jezgre koju godišnje posjeti više od 9 milijuna turista.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Irene De Grandis (@iredegra) on

Tko je umjetnik koji je oduševio Firencu još uvijek nije poznato, ali na Instagramu se pojavio profil pod imenom Le Diesis. Tamo se čini da je svoje grafite počeo slikati već prije nekoliko dana, ali izgleda da do danas nisu bili uočeni. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lediesis (@lediesis) on

Grafiti se na društvenim mrežama dijele kao ludi, a Talijanke i mnogobrojne firentinske turistkinje ostavljaju hrpe predivnih komentara. ''Tko god da se krije iza ovoga, ima moje duboko poštovanje.'' - napisala je jedn gospođa. S druge strane, oduševljeni su i muškarci. ''Dođi i u Bolonju'' - napisao mu je jedan muški pratitelj. Bravo, Le Deisis, razveselio/la si žene (i muškarce) diljem svijeta!  

Možda vas zanima Znaš li dobro iskombinirati cipele s odjećom? Rubrika Moda Moda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katrine Falgaard (@katrinefalgaard) on

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0