Life&style

Festival balona u Međimurju: Čarobni doživljaj Kapadokije u besplatnoj vožnji u balonu na vrući zrak

  • Od 2. do 4. rujna Balon klub Zagreb organizira Festival balona na vrući zrak u Prelogu
  • Osim u letu balonom, posjetitelji će moći uživati u pikniku, glazbi, i zanimljivim predavanjima
  • Do 29. kolovoza traju prijave za besplatni let balonom!

Baloni kao prijevozno sredstvo smatraju se jednim od prvih zračnih prijevoznih sredstava s kojima se čovjek prvi puta otisnuo sa zemlje u visine. Bila su to braća Montgolfier 1783. godine u Francuskoj. Danas je vožnja balonom u Kapadokiji u Turskoj jedna od najčešćih iskustava na bucket listi svakog putnika. A ako je let balonom iznad prekrasnih krajolika i na tvojoj listi želja, dobra vijest je da ne moraš skroz do Kapadokije.

Možda vas zanima Besplatni tjedan plesa u Zagrebu: Zadnji taktovi ljeta u ritmu salse i bachate! Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @croatia_hot_air_balloon Instagram @croatia_hot_air_balloon

U rujnu nas očekuje Festivale balona na vrući zrak Prelog 2022.

Zahvaljujući Balon klubu Zagreb, prvom i najvećem balon klubu u Hrvatskoj, i kod nas možemo doživjeti nezaboravno iskustvo leta u balonu. U prekrasnom Međimurju, točnije u Prelogu, od  2. do 4. rujna traje Festival balona na vrući zrak kada će se moći u balonu vinuti u zrak i uživati u prizorima prekrasnog krajolika iz zraka. Ovo će biti prvi festival balona od Croatia Hot Air Balloon Rallyja koji je posljednji puta bio 2019.

Zaljubile smo se u ovu prekrasnu kuću na Zlarinu: Kamena ljepotica koja osvaja mediteranskim šarmom

 | Autor: Instagram @croatia_hot_air_balloon Instagram @croatia_hot_air_balloon Let balonom

Organizatori su izabrali Prelog radi predivne prirode i lokacije savršene za jedan kasnoljetni piknik. Tijekom tri dana posjetitelji će moći uživati u letu balonima, odličnoj glazbi i gastro ponudi, a održat će se i izložba i predavanje o povijesti i budućnosti letenja koje će držati astronom astronoma Ante Radonić. Sretnici koji osiguraju svoje mjesto na balonu podići će se na 20 metara iznad Drave i Marine u Prelogu te imati priiku okinuti jednu posebnu fotku.  

 | Autor: Instagram @croatia_hot_air_balloon Instagram @croatia_hot_air_balloon

Posebna atrakcija bit će u petak i subotu navečer kada će se održati noćni svjetlosni show usidrenih balona.

Prijave za besplatni let balonom do 29. kolovoza

Festival balona savršen je povod za jedan kasnoljetni izlet u Prelog. Program festivala stiže uskoro, no sve počinje u petak, 2. rujna sa svečanim otvaranjem Festivala balona, a program će trajati sve do nedjelje popodne. Organizatori očekuju nekoliko tisuća posjetitelja, a ako želiš biti među sretnicima koji će doživjeti iskustvo leta u balonu morat ćeš se prijaviti. Prijave za besplatna podizanja bit će moguća od 29. kolovoza putem on-line obrasca koji će se objaviti i na službenom događaju na Facebooku i na web stranicama Festivala.

 

Photo: Balon klub Zagreb

Komentari 0