Life&style 18. svibnja 2022.

Evo zašto bi svatko od nas trebao povremeno staviti žlicu šećera u vrt

Evo zašto bi trebala staviti žlicu šećera u vrt
shutterstock. Evo zašto bi trebala staviti žlicu šećera u vrt
  • Prije nego što odeš od kuće, uvijek trebaš staviti žlicu šećera u svoj vrt
  • Zvuči ti čudno? Naime, žlica šećerne vode pomaže vrijednim pčelama
  • Jednostavno pomiješaj bijeli stolni šećer s malo vode.

Pad broja insekata više nije samo glasina: razna istraživanja pokazuju da broj insekata naglo pada. Među njima su i pčele, koje ne samo da proizvode ukusan med, nego djeluju i kao oprašivači za mnoge biljke, stoga je pad populacije pčela vrlo zabrinjavajuća činjenica.

 | Autor: Unsplash/Jenna Lee Unsplash/Jenna Lee

Pčele i bumbari često izgledaju kao da umiru, a to se osobito događa ljeti, tj. kad su visoke temperature. Međutim, pčele i bumbari su tada obično samo iscrpljeni i nemaju dovoljno energije da se vrate u košnicu.

Možda vas zanima... Cvjetna čarolija Keukenhofa: Sutra se tradicionalno otvara najveći i najljepši vrt cvijeća na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Zato u svoj vrt trebaš staviti žlicu šećerne vode. To pčelama daje priliku da napune svoje rezerve energije. Jednostavno pomiješaj bijeli stolni šećer s malo vode. Granule bi se trebale potpuno otopiti. Kampanja čak ima i svoj hashtag. Uz #savethebees kampanju sve više ljudi dijeli slike i videozapise kako pomažu pčelama s malo šećerne vode. Dobra ideja, zar ne.? Je li prva žlica šećera već na tvojoj gredici?

Možda vas zanima... Zakopaj jaje u teglu sa cvijećem i gledaj što će se dogoditi za nekoliko dana Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0