Life&style

Evo što sve znamo o prednastavku filmskog serijala 'Igre gladi', prvi trailer je otkrio mnogo detalja

  • Prednastavak popularne sage, 'Igre gladi: Balada pjevica i zmija', u kina stiže 17. studenog ove godine, a dvoipolminutni trailer otkrio je mnoge zanimljive detalje
  • Radnja se odvija više od šest desetljeća prije događaja iz 'Igara gladi', a prati mladog Corionalusa Snowa prije njegove autoritarne vladavine Panemom
  • Film je adaptacija prednastavka iz 2020. koji je objavila autorica Suzanne Collins, a istražuje podrijetlo Igara gladi, usredotočuje se na Panemovu predaju i dotiče povijesti i pozadine likova i drugih zanimljivosti kojih se sjećamo iz originalne franšize 

Ovogodišnji CinemaCon na kojem je nekoliko velikih filmskih studija predstavljalo svoje najvažnije nadolazeće filmove, dijeleći trailere, datume izlaska, ali i neke druge zanimljive detalje, iznjedrio je i konačni trailer za 'Baladu pjevica i zmija', a za razliku od teasera koji smo dosad imali prilike vidjeti, dvoipolminutni pogled na novi film u franšizi otkrio je mnoge zanimljive detalje.

U prednastavku popularne sage, 'Igre gladi: Balada pjevica i zmija', a koji u kina stiže 17. studenog 2023., postoji nekoliko dragocjenih likova iz originalne priče. Radnja se odvija više od šest desetljeća prije događaja iz 'Igara gladi', a prati mladog Corionalusa Snowa prije njegove autoritarne vladavine Panemom. Film je adaptacija prednastavka iz 2020. koji je objavila autorica Suzanne Collins, a duboko istražuje podrijetlo Igara gladi, usredotočuje se na Panemovu predaju i dotiče povijesti i pozadine nekoliko likova kojih se sjećamo iz originalne franšize. 

Možda vas zanima U prednastavku 'Igara gladi' igrat će i slavni glumac iz 'Igre prijestolja' Rubrika Stars Stars

'Balada pjevica i zmija' događa se tijekom desetih godišnjih Igara gladi i usredotočuje se na tada 18-godišnjeg Corionalusa Snowa. Godinama prije no što će postati predsjednik Panema, 18-godišnji Coriolanus Snow bio je posljednja nada za svoju lozu, nekoć ponosnu obitelj čiji je značaj izblijedio u godinama poslije rata. Kako su 10. godišnje Igre gladi bile sve bliže, mladi je Snow bio  uznemiren kada mu je dodijeljeno mentorstvo nad Lucy Gray Baird, siromašnom djevojkom iz Distrikta 12. No Snow je u njoj prepoznao potencijal koji je odlučio iskoristiti u vlastite  svrhe, a što ga naposljetku dovodi do uspona kao zloglasnog vođe Panema.

Među najvažnijim novim glumcima, likovi Viole Davis i Petera Dinklagea pokazali su se kao najmisteriozniji. Viola Davis se tako pojavljuje u ulozi Volumnije Gaul, jedne od glavnih negativki u desetoj godini Igara gladi, a producentica Nina Jacobson otkrila je da su je od prvog dana željeli vidjeti u ovoj ulozi. "Viola je bila naš san za ulogu dr. Gaul još od samog početka, zbog slojevite inteligencije i emocija koje unosi u svaku ulogu", rekla je te dodala: “Briljantan i ekscentričan strateg, Gaul je jedan od ključnih likova u oblikovanju mladog Coriolana Snowa u čovjeka kakav će postati i nevjerojatno smo sretni što imamo glumicu njezinog kalibra da igra ovu ključnu ulogu.”

Što se pak Petera Dinklagea tiče, jedan od omiljenih likova iz 'Igre prijestolja' će glumiti Casca Highbottoma, dekana Akademije i osnivača nasilnih Igara gladi. Opisan je kao jedan od najmoćnijih ljudi u Snowovu životu i jedan od glavnih razloga koji su na kraju naveli Snowa da donese odluke koje je donio.

Možda vas zanima Najbolji filmovi i serije koje stižu u svibnju: Mjesec kraljevskih obitelji i uzbudljivih životnih priča Rubrika Life&style Life&style

Jerome Lance glumit će Marcusa, Lucynog prijatelja iz Distrikta 12, Ashley Liao pojavljuje se u ulozi Clemensije Dovecote koja je poznata kao jedna od Snowovih najbližih osoba od povjerenja i mentorica sudionika iz Distrikta 11, a Aamer Husain stiže u ulozi Felixa Ravinstilla. Što se ostalih mentora tiče, Max Raphael dolazi u ulozi Festusa Creeda, Athena Strates kao Persephone Price, Zoe Renee kao Lysistrata Vickers, Ayomide Adegun kao Pliny Pup Harrington, Kaitlyn Akinpelumi kao Domita Whimsiwick i Amélie Hoeferle kao Vipsania Sickle.

 | Autor: Everett Collection Everett Collection

Kada je u pitanju Lucyna konkurencija, njezine kolege iz drugih okruga glumit će Sofia Sanchez, Irene Boehm, Cooper Dillon, Luna Kuse, Kjell Brutscheidt i Dimitri Abold, a svojih 5 minuta dobili su i Fionnula Flanagan, Scott Folan, Honor Gillies, Burn Gorman, Michael Greco, Daniela Grubert, Isobel Jesper Jones, Eike Onyambu, Carl Spencer, Konstantin Taffet i Flora Li Thiemann. 

Francis Lawrence redatelj je i producent filma, a prema svemu što zasad znamo, čini se da su legitimna očekivanja da će Lucy biti vrlo različita protagonistica od Katniss Everdeen. U intervjuu za 'Vanity Fair', Francis je otkrio da je Lucy Gray potpuna suprotnost Katniss. "Ona je glazbenica, izvođačica, ona je šarmer... Snow nikada prije nije upoznao ovakvu djevojku", podijelio je. Otkrio je i da obožavatelje popularne sage očekuje puno pozadinske priče o Snowu, povijesti Igara, ali i povijesti neke glazbe pa ćemo napokon doznati odakle zapravo potječu pjesme poput one 'The Hanging Tree'.

Photo: Everett Collection

Komentari 0