Life&style

FIlmske poslastice: Ovo su najbolje drame ove godine, većinu ih već gledamo, a neke željno iščekujemo

Kategorija drame ima posebno mjesto u srcima brojnih fanova i, srećom, postoji mnogo novih naslova koji su već objavljeni ili će tek biti objavljeni 2023. godine. Na ovom popisu pronaći ćeš nekoliko tužnih filmova uz koje ćeš plakati, napete filmove koji će te držati budnom i biografske filmove ako želiš naučiti nešto novo. Od razvikanog 'Oppenheimera' Christophera Nolana do epskog završetka serije filmova 'Čarobni Mike', ovo su najbolje drame 2023. godine.

Romantične komedije Možda vas zanima Romantične komedije vratile su se na velika vrata, a ovo je najboljih 8 od početka godine Rubrika Life&style Life&style

'Čovjek zvan Otto'

Prikazivanje: 13. siječnja 2023.

Uloge: Tom Hanks, Mariana Treviño, Manuel Garcia-Rulfo, Juanita Jennings

Temeljen na švedskom bestseleru 'Čovjek zvani Ove', Tom Hanks glumi Otta, mrzovoljnog starca koji je odustao od života nakon smrti svoje žene. Ali, kada se nova obitelj koja voli zabavu doseli u susjednu kuću, njegov stav o životu ubrzo se počinje mijenjati.

'Žene govore'

Prikazivanje: 20. siječnja 2023.

Uloge: Rooney Mara, Claire Foy, Frances McDormand, Jessie Buckley

Filmovi temeljeni na istinitim pričama uvijek imaju značajnu težinu, a 'Žene govore' nije ništa drugačiji. Priča se vrti oko skupine osamljenih žena koje se moraju uhvatiti ukoštac sa svojom religijom nakon što su brutalno napadnute.

'When You Finish Saving the World'

Prikazivanje: 20. siječnja 2023

Glumci: Julianne Moore, Finn Wolfhard, Alisha Boe, Jay O. Sanders

Finna Wolfharda možda poznaješ kao jednog od klinaca iz 'Stranger Thingsa', ali mladi glumac kreće u malo ozbiljniji posao. Ovaj film koji je producirao A24 prikazuje Wolfharda uz Julianne Moore kao majku i sina Ziggyja i Evelyn koji oboje nemaju pojma o tome kako komunicirati jedno s drugim.

'Alice, Darling'

Prikazivanje: 20. siječnja 2023

Uloge: Anna Kendrick, Charlie Carrick, Kaniehtiio Horn, Wunmi Mosaku, Mark Winnick

U ovom psihološkom trileru Anna Kendrick glumi ženu u duboko toksičnoj vezi koja pokušava odvojiti toliko potrebno vrijeme od svog partnera na djevojačkom izletu. Međutim, stvari krenu po zlu kada se on neočekivano pojavi.

'Čarobni Mike: Posljednji ples'

Prikazivanje: 10. veljače 2023

Uloge: Channing Tatum, Salma Hayek, Caitlin Gerard, Gavin Spokes
Vidjet ćemo kako se Channing Tatum skida i pleše posljednji put u završnici serije 'Magic Mike'. Ovaj put Mike ide u London kako bi priredio burnu plesnu predstavu.

'A Good Person'

Prikazivanje: 24. ožujka 2023.

Uloge: Florence Pugh, Morgan Freeman, Molly Shannon, Chinaza Uche, Celeste O'Connor

S Florence Pugh i Morganom Freemanom na čelu ove drame, znaš da će biti dobra. Pugh glumi Allison, ženu sa savršenim životom dok se sve ne raspadne nakon tragične prometne nesreće.

'A Thousand and One'

Prikazivanje: 31. ožujka 2023

Uloge: Teyana Taylor, Aaron Kingsley Adetola, Aven Courtney, Josiah Cross i William Catlett

Ovaj hvaljeni indie film prikazuje Teyanu Taylor u glavnoj ulozi kao majku koja se vraća kući iz zatvora i otme svog šestogodišnjeg sina iz udomiteljske obitelji kako bi mogli izgraditi zajednički život.

'Chevalier'

Prikazivanje: 7. travnja 2023

Uloge: Lucy Boynton, Minnie Driver, Samara Weaving, Marton Csokas, Kelvin Harrison Jr.

Ovaj film prikazuje istinitu priču o Josephu Bologneu, izvanbračnom sinu afričke robinje i vlasnika francuske plantaže, koji se ubrzo uzdiže u redove francuske aristokracije svojim nevjerojatnim glazbenim talentom.

'Mala sirena'

Prikazivanje: 26. svibnja 2023

Uloge: Halle Bailey, Jonah Hauer-King, Melissa McCarthy, Javier Bardem, Jacob Tremblay i Daveed Diggs

U 'živoj' akcijskoj adaptaciji Disneyjevog omiljenog animiranog filma glume Halle Bailey kao Ariel i Melissa McCarthy kao Ursula.

'Openheimer'

Prikazivanje: 21. srpnja 2023

Uloge: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh

Jedan od najočekivanijih filmova 2023. vjerojatno je zvjezdani 'Oppenheimer' Christophera Nolana, biografski film o J. Robertu Oppenheimeru, koji je poznatom i kao znanstvenik koji je stvorio atomsku bombu.

'Killers of the Flower Moon'

Prikazivanje: još nema točan datum

Uloge: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons, John Lithgow

Martin Scorsese i Leonardo DiCaprio su vraški dobar par na filmu. U njihovom šestom igranom filmu koji rade zajedno, DiCaprio glumi FBI-evog detektiva poslanog u Oklahomu da istraži ubojstva nekoliko članova plemena Osage.

 | Autor: imbd imbd

'Igre gladi: Balada pjevica i zmija'

Prikazivanje: 17. studenog 2023.

Uloge: Hunter Schafer, Viola Davis, Peter Dinklage, Rachel Zegler, Tom Blyth

Pripremi se za ponovni ulazak u svijet 'Igara gladi'. U ovom prednastavku Coriolanus Snow, (tj. predsjednik Snow kojeg smo svi mrzili iz originalne serije filmova) mentor je i na kraju se zaljubljuje u žensku kandidatkinju Distrikta 12 tijekom 10. Igara gladi.

'Boja purpura'

Prikazivanje: 20. prosinca 2023.

Glumci: Fantasia Barrino, Halle Bailey, Colman Domingo, Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Corey Hawkins, H.E.R., Ciara i Louis Gossett Jr.

Tri desetljeća nakon istoimenog hvaljenog filma iz 1985. godine, 'Boja purpura' vratit će se na veliko platno.

 | Autor: IMDb IMDb

'Maestro'

Prikazivanje: još nema točan datum

Uloge: Bradley Cooper, Carey Mulligan, Jeremy Strong, Maya Hawke, Sarah Silverman

Bradley Cooper je u redateljskoj stolici i glavnoj ulozi Netflixovog 'Maestra'. Biografski film detaljno opisuje ljubavnu priču američkog skladatelja Leonarda Bernsteina i njegove supruge Felicije tijekom 30 godina.

 | Autor: IMDb IMDb

Timothee Chalamet kao Willy Wonka Možda vas zanima Najčokoladniji film ikad: Timothée Chalamet glumi Willyja Wonku, a Hugh Grant je Oompa Loompa Rubrika Life&style Life&style
Photo: MGM

Komentari 0