Life&style
Film Barbie

10 najiščekivanijih filmova na koje treba obratiti pozornost u 2023. godini

  • Sudeći prema najavama, 2023. godina bit će prepuna dobrih filmova
  • Među najočekivanijim naslovima nalaze se i neki remakovi i nastavci kultnih filmova 
  • Donosimo popis od 10 najiščekivanijih filmova ove godine

Nakon tri godine smetnji povezanih s pandemijom, hoće li se u 2023. biti više filmskih hitova, ali i gledatelja u kinima? Prema impresivnim najavama filmova koji su trenutačno zakazani za nadolazeće mjesece, čini se da hoće. Najglasovitiji među njima? Zvjezdani nastavak znanstveno-fantastičnog blockbustera, film Grete Gerwig o ikoni odjevenoj u boju fuksije i Timothée Chalamet koji se pretvara u čokolatijera s cilindrom… Ovo je 10 filmova koje ne smiješ propustiti.

Možda vas zanima Evo što znamo o filmu 'Michael', filmu o životu Michaela Jacksona koji će se snimati ove godine Rubrika Life&style Life&style

'Chevalier' (7. travnja)

Chevalier de Saint-Georges, violinist rođen na Karibima, kojeg je voljela Marija Antoaneta, tema je uzbudljivog biografskog filma Stephena Williamsa, u kojem Kelvin Harrison Jr. glumi virtuoza, a Lucy Boynton raskošno odjevenu francusku kraljicu.

'Mala sirena' (26. svibnja)

U dugo očekivanom akcijskom remakeu Roba Marshalla glumit će Halle Bailey kao Ariel, Melissa McCarthy kao Ursula, Javier Bardem kao kralj Triton i Awkwafina kao Scuttle. Film će sadržavati spektakularne vizuale i nove pjesme koje je napisao Lin-Manuel Miranda.

'Asteroid City' (16. lipnja)

Margot Robbie, Scarlett Johansson, Tilda Swinton i Tom Hanks samo su neki od slavne postave koji idu u pustinju u sljedećem hitu Wesa Andersona – priču o ekscentričnoj grupi roditelja i učenika koji se okupljaju na konvenciji promatranja zvijezda 50-ih.

'Oppenheimer' (21. srpnja)

Teorijskog fizičara J. Roberta Oppenheimera glumit će Cillian Murphy u uzbudljivoj drami Christophera Nolana o stvaranju atomske bombe. Njegovi kolege su glumačke zvijezde s vrha hollywoodske liste, od Florence Pugh i Emily Blunt do Matta Damona i Garyja Oldmana.

'Barbie' (21. srpnja)

Kostimi koji bodu oči, satirični scenarij i impresivan ansambl - Emma Mackey, Emerald Fennell, Issa Rae, Marisa Abela, Ncuti Gatwa i Simu Liu, s Margot Robbie kao Barbie i Ryanom Goslingom kao Kenom - učinit će nered Grete Gerwig hitom.

'Challengers' (11. kolovoza)

Ova romantična komedija smještena je u natjecateljski svijet tenisa u kojem glumi Mike Faist kao plodan igrač usred niza poraza, Zendaya kao njegova supruga i trenerica te Josh O'Connor kao njegov sljedeći protivnik i njezin bivši ljubavnik.

'Dina: Drugi dio' (3. studenog)

Očekuj više epskih prizora, pješčanih crva i povratak Timothéea Chalameta i Zendaye—uz novopridošlice franšize Florence Pugh, Austina Butlera, Léa Seydouxa i Christophera Walkena—u sljedećem nastavku naelektrizirane adaptacije Denisa Villeneuvea o Franku Herbertu.

'Igre gladi: Balada pjevica i zmija' (17. studenog)

Rachel Zegler i Hunter Schafer vode ovaj eksplozivni prequel 
'Igre gladi' u režiji Francisa Lawrencea, koji prati mladog Coriolana Snowa (Tom Blyth) koji se uzdiže do svog visokog položaja. Tu su i Viola Davis, Peter Dinklage i Jason Schwartzman.

'Wonka' (15. prosinca)

Živahna glazbena fantazija o ranim godinama Willyja Wonke (Timothée Chalamet) prije nego što je otvorio svoju veličanstvenu tvornicu čokolade. U flmu će glumiti i Olivia Colman i Sally Hawkins.

'The Color Purple' (20. prosinca)

Scenski mjuzikl klasika Alice Walker dobiva ekranizaciju za veliko platno zahvaljujući Blitzu Bazawuleu (i producentima Stevenu Spielbergu i Oprah Winfrey), s Taraji P. Henson, Aunjanue Ellis, H.E.R., Ciarom, Halle Bailey i Fantasijom kao Celie.

Najbolji filmski misteriji Možda vas zanima Ovih 10 sjajnih filmova najbolji su mentalni izazov, a završetak im je potpuno nepredvidljiv Rubrika Life&style Life&style
Photo: WarnerBros

Komentari 0