Life&style

Evo što se događa kad piješ hladnu kavu i zašto sve više ljudi pije ovu verziju omiljenog napitka

  • Za mnoge hladna kava nije ni blizu toliko ukusna poput tople šalice mirisne crne kave
  • Međutim, pijenje hladnog omiljenog napitka može imati prednosti
  • Otkrit ćemo ti o čemu je riječ…

Šalica svježe skuhane tople kave prava je jutarnja poslastica za mnoge. Uostalom, ima izvrstan okus, zbog kofeina koji sadrži razbuđuje nas te na taj način osigurava savršen početak dana. Međutim, i „Cold Brew Coffee“, tj. hladno „kuhana“ kava, sada je u trendu i cijeni je te pije sve više ljudi. Zašto? Hladna kava je vrlo finog okusa, a ima i blagotvorne učinke na tijelo.

Hladna kava ima ove prednosti

U usporedbi s klasičnim spravljanjem kave, kod hladno kuhane kave se mljevena zrna preliju hladnom vodom, a zatim se kava ostavi da stoji osam do 24 sata. Dugo vrijeme pripreme stvara voćni i svježi okus koji sadrži znatno manje gorkih tvari od tople šalice kave. Osim toga, hladni pripravak znači da se stvara manje kiselina, što znači da ova varijanta kave ne utječe toliko na želudac i smatra se probavljivijom od klasične kave.

Zbogom ledenoj kavi! Ako tražiš osvježenje u vrućnim ljetnim danima, kava s tonikom novo je hit piće Možda vas zanima Kavoljupci, pozor! Imamo recept za osvježavajuće piće koje će zamijeniti ledenu kavu Rubrika Life&style Life&style

Osim djelovanja kofeina, hladno kuhana kava također može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi, a sadrži i važne tvari poput magnezija, vitamina B3 ili kinidina i lingana, koji sprječavaju kardiovaskularne bolesti.

Možda vas zanima Arabica, blend, esspreso...12 pojmova koje trebaš znati ako voliš kavu (a i želiš se malo praviti važna) Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock

Komentari 0