Life&style

Evo razlog zašto bi se ujutro trebala počastiti čokoladnim kolačem

  • Svi već dobro znaju da je doručak najvažniji obrok u danu koji bi nas trebao pripremiti za dan
  • Umjesto klasičnih obroka koje si znala pripremati, ovaj neuobičajen izbor dobar je poečtak dana
  • Istraživanja pokazuju da čokolada potiče rad mozga i vještine razmišljanja. Zato je idealna za doručak
Doručak se smatra najvažnijim obrokom u danu, a samim time on bi nam trebao biti zdrav kako bi nam dao dovoljno energije za čitav dan. No, on ne mora uvijek biti klasičan na koji smo navikli. Prema znanstvenicima sa Sveučilišta Syracuse u New Yorku čokolada potiče rad mozga kao i vještine razmišljanja te nam tako pomaže da započnemo dan bistre glave i spremnog uma.

Možda vas zanima Uobičajeno 'jaje na oko' pretvorit će se u kraljevski doručak uz ovaj dodatak! Rubrika Life&style Life&style

Znantvenici su ispitanicima dali razne zadatke, a neki su prije toga pojeli čokoladu dok druga skupina nije. Nakon završenog testiranja, rezultat je bio jasan - ljudi koji su jeli čokoladu postigli su značajno bolji rezultat na testovima za razliku od onih koji nisu dobili čokoladu. 

Doručkom razbuđujemo tijelo od posta za vrijeme spavanja, a tad su i mozak i tijelo bili isključeni. Zaključili su da je upravo zato dobro da od ranog jutra krenemo s pravim razbuđivanjem i mozga i tijela. Čokolada se tu nameće kao pravi izbor, a najbolje bi bilo doručkovati čokoladni kolač. 

Možda vas zanima Zaboravi gin! Ovo piće obožavat ćeš ovog ljeta, a osvojit će te i cijenom Rubrika Life&style Life&style

 

Druga pozitivna stvar kod čokolade za doručak je to da kasnije tijekom dana nećemo imati (ili će biti manja) želju za slatkim. Također, bitno je naglasiti da čokolada nije rješenje za svaki doručak - ovo su njezine prednosti i ne mora te gristi što si ujutro smazala onaj ostatak torte od jučer, ali ipak ima i drugih zravi(ji)h izbora ujutro. Uz koje si možeš priuštiti i kockicu, dvije čojolade. Crne, naravno. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0