Life&style

Evo kako zvijezde nove hit serije 'Zmajeva kuća' izgledaju u stvarnom životu, neki su neprepoznatljivi

  • Svaki ponedjeljak izlazi nova epizoda nove hit serije 'Zmajeva kuća' na HBO Maxu, prequel serije 'Igre prijestolja'
  • Svima onima koji pozorno prate povijest obitelji Targaryen vjerojatno zanima tko su glumci koji utjelovljuju članove notorne obitelji, kao i druge likove
  • Neke od njih znamo od prije, druge sada gledamo po prvi puta, a evo tko se sve krije ispod platinasto plavih perika

Uzevši u obzir da barem polovica glumačke postave serije Zmajeva kuća, koja izlazi svakog ponedjeljka na HBO Max servisu, ima  platinasto plave perike, logično je da nam je teško prepoznati čak i one glumce koje smo već negdje gledali. Prequel Igre prijestolja o koje svi pričaju okupio je glumačku postavu, kako veterana, tako i glumaca u usponu. Neke od njih smo već vidjeli, za druge smo sigurni da ćemo ih opet vidjeti, a evo tko je sve našao svoje mjesto u novoj hit seriji.

Možda vas zanima Savršena knjiga uoči izlaska serije 'Zmajeva kuća': Što se događalo 300 godina prije 'Igre prijestolja' Rubrika Life&style Life&style

Paddy Considine / Kralj Viserys I Targaryen

Considine je praktički institucija u Velikoj Britaniji, no u svijetu je vjerojatno najpoznatiji po ulozi oca Johna Hughesa u seriji Peaky Blinders. Considine je na glasu kao vrlo privatna osoba, ali možda će se morati malo odreći svoje anonimnosti sada kada je dobio tako istaknutu ulogu u globalno popularnoj seriji. “Nije da ne želiš preuzeti ulogu, ali postoji velika šansa da ćeš izgubiti anonimnost. Ne razumijem takve stvari. Moj strah je bio: ‘Što ako se to promijeni?’ Živim prilično mirno, koliko god mogu.” rekao je za Collider. 

 | Autor: HBO/Pixsell HBO/Pixsell Paddy Considine

Matt Smith / Princ Daemon Targaryen

Smith je vrlo vjerojatno najprepoznatljiviji član glumačke postave Zmajeva kuća, s obzirom na njegovu veliku ulogu Doktora Whoa, a da ne spominjemo njegov portret mladog princa Phillipa u sezoni Krune 2016., što mu je donijelo nominaciju za Emmyja. Smith je gotovo odbio ulogu dok nije saznao da bi imao priliku glumiti Considineova brata. “Postao sam svjestan da je Paddy Considine također radio u seriji,” rekao je Smith za IndieWire. “Već mu je bila ponuđena uloga kralja Viserysa, a ja sam bio Paddyjev veliki obožavatelj i oduvijek sam želio raditi s njim. Tako da je to bio pravi razlog,” objasnio je Matt Smith svoje motive za pridruživanje seriji.

Evo tko je glumica koja će glumiti Kate Middleton u šestoj sezoni 'Krune'

 | Autor: HBO/Shutterstock HBO/Shutterstock Matt Smith

Milly Alcock / Princeza Rhaenyra

Iako je Alcock već dobro poznata australskoj publici po ulogama u filmovima Janet King, A Place to Call Home, Les Norton i The Gloaming, njezina uloga princeze Rhaenyre Targaryen izložila ju je novoj publici međunarodnih razmjera. "Radila sam na australskoj televiziji gdje je proračun cijele serije manji od jedne epizode Zmaja. Nikad prije nisam bila na takvom setu vrijednom sto milijuna dolara", priznala je mlada glumica za Hollywood Reporter.

Jesen ispred televizora: Ovih 7 hit serija dolaze do kraja godine, jedva čekamo!

 | Autor: Instagram @houseofdragonshbo Instagram @houseofdragonshbo Milly Alcock

Rhys Ifans / Otto Hightower

Iako u seriji ne glumi Targaryena i nema periku radi kojeg ga je teško prepoznati, Rhys Ifans je glumac za kojeg ćeš se najvjerojatnije pitati 'ma od kuda mi je poznat?', a razlog zašto se toga nećeš tako lako sjetiti leži u njegovoj nevjerojatnoj sposobnosti transformacije od uloge do uloge. Obožavatelji Harry Pottera gledali su ga kao Xenophilius Lovegooda u prvom dijelu filma 'Harry Potter i Darovi smrti)', a glumio je i Guštera u 'Čudesnom Spider-Manu' ili Grigorija Rasputina u 'Kraljevom čovjeku'. No, uloga koja je proslavila Rhys Ifansa je uloga smiješnog Spikea u filmu 'Zapravo ljubav' s Juliom Roberts i Hughom Grantom u glavnoj ulozi, koji se smatra jednom od najlegendarnijih romantičnih komedija svih vremena. 

 | Autor: Instagram/Shutterstock Instagram/Shutterstock Rhys Ifans

Steve Toussaint /  Lord Corlys Velaryon

Gledatelji mogu prepoznati Toussainta u bilo kojoj od desetaka uloga koje je ovaj  glumac glumio od početka svoje karijere sredinom 90-ih. Toussaint je u svojoj karijeri obično igrao uloge srednje veličine na filmu i televiziji već više od 25 godina, ali njegova uloga lorda Corlysa Velaryona zvanog Morska zmija u Zmajevoj kući nedvojbeno je njegov najbolji ulov do sada. Ipak, i oni koji ga znaju ga neće tako lako prepoznati budući da je njegova glatko obrijana glava daleko od Corlysovih zapanjujućih bijelih pramenova.

 | Autor: HBO/Shutterstock HBO/Shutterstock Steve Toussaint

Eve Best /  Princeza Rhaenys Targaryen

Još jedna glumica koju bi moglo biti teško prepoznati u seriji Zmajeva kuća zahvaljujući ulozi "Kraljice koja nikad nije bila"ili Rhaenys Targaryen, Eva Best poznata je po ulozi dr. Eleanor O'Hara u seriji 'Sestra Jackie'.  Britanska glumica je također poznata u Velikoj Britaniji po ulozi Monice Chatwin u BBC-evoj miniseriji 'Časna žena'.

 | Autor: HBO/Shutterstock HBO/Shutterstock Eve Best

 

 

Photo: HBO Max

Komentari 0