Life&style

Šesta i posljednja sezona Peaky Blindersa je stigla na Netflix, evo što donosi veliki finale

  • Jedna od najpopularnijih serija na svijetu ulazi u veliko finale, posljednja sezona Peaky Blindersa je stigla
  • Na Netflixu je u petak izašlo posljednjih šest epizoda, devet godina nakon prikazivanja prve sezone
  • Serija je osim uzbudljive radnje nametala i brojne trendove - prije svega u muškoj modi

Tommy Shelby (Cilian Murphy) ustaje se sa zemlje, polovica lica mu je čista, druga polovica crna od blata. Tako počinje posljednja, šest sezona superpopularne serije Peaky Blinders, koja prati ozloglašenu bandu u engleskom Birminghamu početkom 20. stoljeća. Upravo je ta scena vizualna metafora Shelbyjevog karaktera  i njegove unutrašnje borbe dobre i loše strane. 

Taj unutarnji konflikt je i dalje okosnica cijele priče o engleskim gangsterima, koju je autor Steven Knight doveo do savršenstva i koja je već godinama među najpopularnijim serijama na svijetu. Upravo zbog toga se s nestrpljenjem iščekivala šesta sezona, koja je ujedno i posljednja - devet godina nakon prikazivanja prvih epizoda. 

U šestoj sezoni Shelby će morati popravljati nered koji je ostavio na kraju pete sezone, neuspjelog atentata na Sir Oswalda Mosleyja, što je rezultiralo smrću njegove voljene tete Polly. I u šestoj sezoni očekuje nas mnogo uzbuđenja, akcije, cool trenutaka, ali i malo previše nasilja. Na takav, gotovo predvidljiv način će se i završiti serija, ali da ne otkrivamo previše - čekaju te iznimno uzbudljivi sati pred televizorom.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Peaky Blindersi su svojom popularnošću proteklih godina nametali brojne trendove - a prije svega u muškoj modi. Tijekom svih šest sezona gledatelji su uživali i u modnom putovanju koje se proteže od mode burnih 20-ih, preko Velike depresije do stila odijevanja uoči Drugog svjetskog rata. 

Kako je serija napredovala, tako su reveri postajali širi, uzorci odijela sve hrabriji, a umjesto košulja s promjenjivim ovratnicima protagonisti su nosili kravate. I zapravo rijetko koja serija je imala takav utjecaj na modu kao Peaky Blindersi. Među najtraženijim pojmovima vezanima uz mušku modu na Googleu i danas su "Thomas Shelby kapa" ili  "Thomas Shelby čizme." 

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Upravo su kapa i čizme najviše obilježile 'Peaky Blinders look', iako se u cijelu kombinaciju moraju ugurati i košulja sa zaobljenim ovratnikom koji se može mijenjati ili bijela košulja s kravatom iz kasnije faze serije, dugi tamni kaput te klasično odijelo od debljih, kvalitetnih tkanina. I prsluk koji se slaže s odijelom, naravno.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

 

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0