Life&style

Eurosong se vraća u Italiju! Natjecanje nije prošlo bez skandala, a neki su i iznenađeni i bodovima koje smo dali Srbiji

  • Eurosong se nakon 31 godine vraća u Italiju i to zahvaljujući pobjedničkoj pjesmi Zitti E Buoni koju je izveo bend Måneskin 
  • Talijanski glam rock band pomeo je pozornicu, ali osim pohvala zaradili su i kritike dijela fanova i to zbog korištenja opijata tijekom live prijenosa, kako su na osnovi snimke neki zaključili
  • Hrvatski nacionalni žiri upravo je pobjednicima dao maksimalan broj bodova, a mnoge hrvatske fanove iznenadio je i broj bodova koje smo dali Uragankama

Na 66. Eurosong nećemo morati daleko - pobjedu na najprestižnijem glazbenom natjecanju odnijela je Italija s pjesmom Zitti E Buoni koju je izveo Måneskin i to zahvaljujući glasovima publike. Najveću prednost tako su ostvarili s ukupno 524 boda, a od toga su 318 bodova dobili od publike. 

Albina Grčić finale Eurosonga pratit će u Rotterdamu Možda vas zanima Fanovi Eurosonga potpisuju peticiju za ponovo prebrojavanje glasova, a Albina ima znakovitu poruku Rubrika Life&style Life&style

‘Rock’n’roll  neće nikada umrijeti. Večeras smo ispisali  povijest. Volimo vas’’, napisali su na svome Instagram profilu nakon pobjede.

Drugo mjesto pripalo je Francuskoj odnosno Barbari Pravi s pjesmom Voilà dok je treće mjesto osvojio Švicarac Gjon's Tears s pjesmom  Tout l'Univers. Island se našao na četvrtom mjestu, peto mjesto pripalo je Ukrajini. Naši susjedi, djevojke iz grupe Hurricane završile su na 15. mjestu, dobivši od publike 82 boda. 

Srpkinje su poput uragana protutnjale pozornicom Eurosonga - evo sočnih detalja iz njihovog života

Pod geslom ‘Open up’ ovo natjecanje donijelo je uistinu mnogo različitosti, ali izgleda i skandala koji su vrlo brzo potaknuli članovi banda Måneskin. 

Pobjednik Eursonga 'šmrkao' u live prijenosu?

Naime, 22- godišnji vokal benda, Damiano David, za vrijeme live prijenosa snimljen je kamerama u vrlo neobičnom položaju zbog kojeg su mnogi pomislili kako konzumira opijate. O čudnom trenutku Damiana su upitali i na presici.

‘’Gitarist Thomas je slomio staklo... To je bilo staklo. Molim vas, nemojte me to pitati. Ne drogiram se. Nikakav kokain, molim vas... Nemojte to govoriti’’, rekao je Damiano.

No, mnogi su prema snimci koja je osvanula ne YouTube-a uvjereni kako Damiano ‘vuče’ nepoznatu supstancu, a neki su istaknuli kako očekuju očitovanje organizatora po ovoj stvari. 

Band se oglasio i na svome Instagram profilu, a između ostalog poručili su da su spremni na testiranje jer nemaju ništa sakriti

A kako je glasovao naš nacionalni žiri?

Bez ikakvog skandala, a u očekivanom energičnom nastupu predstavnice Srbije pomele su pozornicu. Ipak, mnoge hrvatski gledatelje Eurosonga iznenadili su rezultati glasovanja našeg nacionalnog žirija koji je djevojkama dao 7 bodova.

Jedan bod dali smo Portugalu, dva Litvi, tri boda su išla Malti, a četiri Rusiji. Pet bodova dali smo Izraelu, a šest Francuskoj. Švicarska je dobila osam bodova, a Island deset. Najviše bodova dali smo Italiji.

Albini je nedostajalo samo 5 bodova do finala

U međuvremeni, u sjeni velikog finala, stigli su i sveukupni rezultati prve polufinalne večeri prema kojima smo saznali i plasman naše predstavnice Albine. Naime, 22- godišnja Splićanka završila je na 11 mjestu - imala je ukupno 110 bodova, a do finala joj je nedostajalo samo 5 bodova. Žiri joj je dao 57 bodova dok je od publike osvojila 53 boda i tako joj je za dlaku izmaknulo finale. Slovenija je na završila na 13. mjestu u prvoj polufinalnoj večeri a Sjeverna Makedonija na 15. mjestu. 

Dok društvene mreže bruje kako je "Hrvatska pokradena", Albina je poručila: "Ja sam super. Bili smo brutalni!"

Bez obzira na izmaknut plasman u finalu 65. Eurosonga. Albina je u Hrvatskoj potaknula izrazito pozitivno, ujedinjenu navijačku atmosferu koja se prema nekima nije osjetila više od 20 godina. Za mnoge Hrvate je nakon sjajnog nastupa na prvoj polufinalnoj večeri upravo ona pobjednica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALBINA (@albina.music)

Mnogi misle kako će upravo ovogodišnje Eurosong ući u anale povijesti – ne samo zato što je Italija umjesto karakterističnom kanconom pozornicu pokorila glam rockerskom izvedbom već i jer se radi i najvećem live zabavnom događaju od početka epidemije a koji se održao  u roterdamskoj Ahoy areni. Mnogi će ga pamtiti i po ‘nepravednom’ ispadanju Hrvatske predstavnice Albine s pjesmom Tick-Tock koja  se nije uspjela plasirati u finale. Loš plasman Velike Britanije možda nije pretjerano iznenadio, no jedna od zemalja s izravnim plasmanom vjerojatno se nije nadala da kući neće ponijeti baš niti jedan bod.

Photo: Soeren Stache/DPA/PIXSELL

Komentari 0