Stars
Srpski band Hurricane

Srpkinje su poput uragana protutnjale pozornicom Eurosonga - evo sočnih detalja iz njihovog života

  • Kladionice su im prije nekoliko mjeseci predviđale posljednje mjesto i debakl na Eurosongu
  • "Uraganke pokorile Euroviziju", pišu danas ljudi po društvenim mrežama, jer njihov nastup oduševio je mnoge obožavatelje Eurosonga
  • Tko su zapravo djevojke koje su se nakon druge polufinalne večeri našle među deset odabranih te kojima su naglo porasli izgledi i u finalu natjecanja za najbolju pjesmu Europe

Grupa „Hurricane“ predstavila je Srbiju na drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga u roterdamskoj Ahoy areni s pjesmom „Loco Loco“. Atraktivno odjeveni trio užario je atmosferu na natjecanju te su doista poput pravog uragana poharale pozornicu svojim plesnim pokretima - dok je publika pljeskala te gromoglasno bodrila rasplesane Srpkinje tijekom cijelog nastupa.  

Tko su članice banda Hurricane?

Band „Hurricane“, također poznat i kao „Hurricane Girls“ , je R&B-pop ženski band, koji je osnovao Zoran Milinković 2017. godine. Čine ga tri članice: Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević. Karijeru su započele s četiri pjesme snimljene na engleskom jeziku, a zatim su 2019. godine na srpskom snimile pjesmu „Favorito“ i postale hit u regiji. U desetak dana skupile su šest milijuna pregleda, a popularne su i u Hrvatskoj, gdje su održale nekoliko nastupa. Prema pisanju srpskih medija, za nastup na Eurosongu pripremale su se u vili na Karibima. Tijekom boravka u Rotterdamu često su podržavale hrvatsku predstavnicu Albinu, a i ona njih. 

Sanja Vučić je već 2016. godine predstavljala Srbiju na Eurosongu. Nije baš ostala zapamćena po pjesmi, ali srpski mediji i britanski „The Sun“ raspisali su se tada o skandalu koji je navodno izazvala. Naime, „The Sun“ je tada objavio da je Sanja pokušala zavesti britanskog predstavnika na Eurosongu Joea Woolforda te ga je čak pozvala da dođe u njenu hotelsku sobu. Inače, otac Sanje Vučić je pjevač, a svoj alt rock bend imala je u osnovnoj školi. Pjevala je i u etno i džez bendovima, kao i u crkvenim zborovima. Bila je članica benda „ZAA“ pet godina. 

Ivana Nikolić je poznata u svijetu modernog plesa i muzike. Prvi put se na sceni pojavila u beogradskoj areni s jugoslavenskim zvijezdama 90-ih. Bila je u središtu medijske pažnje prije dvije godine kad je na društvenim mrežama objavila fotografiju s glumcem Johnnyjem Deppom, koji je tada boravio u Beogradu. „Johnny je bio vrlo ljubazan. Prišla sam mu i zamolila da se fotografiramo. Sjedio je preko puta mog stola. Osiguranje mi nije radilo probleme. Rekla sam mu da sam pjevačica, pokazala mu naše spotove i otkrila da moj bend nastupa uglavnom na Karibima.“ Navodno je s „piratom s Kariba“ izmijenila i kontakte, a i pozvala ga je na nastup na Karibima gdje band često nastupa. 

Ksenija Knežević također dolazi iz glazbene obitelji (njen otac je crnogorski popularni pjevač Knez). Natjecala se na dječjim festivalima, a bila je dio ekipe „Sevdah Baby“ prije pridruživanja „Hurricaneu“. Nastupila je na „Beoviziji“ 2013. godine (tada je imala 17 godina) i nije baš imala puno uspjeha. Više sreće imala je 2020. godine kad je s „Hurricaneom“ odnijela pobjedu s pjesmom „Hasta la vista“. Kao što je poznato, zbog pandemije  je prošlogodišnji Eurosong odgođen, pa su djevojke ove godine opet dobile priliku predstavljati Srbiju, ali s novom pjesmom „Loco Loco“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ksenia (@ksenia.knezevic)

Photo: Instagam

Komentari 0