- Jesen nam je tu i već razmišljamo o tome kako ćemo se, u toplini svog doma, ušuškati pod dekicu uz šalicu omiljenog toplog napitka i neki slasni kolač
- Kolač koji će upotpuniti tu cozy atmosferu trebao bi biti napravljen od sezonskih namirnica poput jabuka te mirisati na neodoljive jesenske začine poput cimeta, klinčića i drugih
- Recept za upravo takav kolač pronašli smo kod Sanje Mijac koja je poznata kao i Domaćica i jedva čekamo pripremiti ga što prije
- Pročitaj također: Ako voliš Schwarzwald tortu, ova jednostavnija, a jednako ukusna verzija će ti se sigurno svidjeti
Instagram Sanje Mijac koju mnogi znaju i kao Domaćicu Sanju, velika nam je inspiracija kada smo u potrazi za receptima za brze i ukusne obroke i posebno slasne deserte. Jedan desert, odnosno kolač koji nas je ovoga puta posebno obradovao je biskvitni kolač od jabuka koji je savršen za prve jesenske dane pred nama.
"Je l' i kod vas nekako vani miriše na kolače s jabukama? Slavonija nam je kišna i hladnjikava, prava jesenska, iako vjerujem da bude babljeg ljeta. Ono je uvijek posebno - i sunce drugačije sja, zrak je topao, a svjež, vesta grije, a opet si vani, upijaš najbolje od sezone...", napisala je Sanja i zaista se slažemo s njom. Pravo je vrijeme za mirisni kolač od jabuka koji savršeno upotpunjuju topli začini pa ti u nastavku za njega donosimo i recept.
Kolač s jabukama i marmeladom - recept
Sastojci:
- 3 jaja
- 170 g šećera
- 210 g glatkog brašna
- 1.5 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
- 3 žlice pekmeza (breskva, marelica ili kruška)
- 4 jabuke
Priprema:
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva C pa za to vrijeme u posudi pjenjačom umuti jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet i pekmez pa u to naribaj jabuke i promiješaj dok se ne sjedini.
- Smjesu izlij u kalup - kao za banana bread, ali možeš koristiti i okrugli za tortu ili pak za muffine pa, po želji, dodaj i nasjeckane komade jabuka.
- Peci između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini svoje pećnice i izvadi kolač kada poprimi zlaćanu boju, a čačkalica zabodena u njega ostane suha. Ako kolač pečeš u kalupu za muffine, vrijeme pečenja će biti nešto kraće.
- Pečeni kolač izvadi iz kalupa, ostavi da se malo ohladi pa posipaj šećerom u prahu i posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.