Life&style

Domaćica Sanja ima savršen recept za kolač s jabukama i pekmezom, a može se ispeći i u obliku muffina

  • Jesen nam je tu i već razmišljamo o tome kako ćemo se, u toplini svog doma, ušuškati pod dekicu uz šalicu omiljenog toplog napitka i neki slasni kolač 
  • Kolač koji će upotpuniti tu cozy atmosferu trebao bi biti napravljen od sezonskih namirnica poput jabuka te mirisati na neodoljive jesenske začine poput cimeta, klinčića i drugih 
  • Recept za upravo takav kolač pronašli smo kod Sanje Mijac koja je poznata kao i Domaćica i jedva čekamo pripremiti ga što prije 
  • Pročitaj također: Ako voliš Schwarzwald tortu, ova jednostavnija, a jednako ukusna verzija će ti se sigurno svidjeti

Instagram Sanje Mijac koju mnogi znaju i kao Domaćicu Sanju, velika nam je inspiracija kada smo u potrazi za receptima za brze i ukusne obroke i posebno slasne deserte. Jedan desert, odnosno kolač koji nas je ovoga puta posebno obradovao je biskvitni kolač od jabuka koji je savršen za prve jesenske dane pred nama. 

"Je l' i kod vas nekako vani miriše na kolače s jabukama? Slavonija nam je kišna i hladnjikava, prava jesenska, iako vjerujem da bude babljeg ljeta. Ono je uvijek posebno - i sunce drugačije sja, zrak je topao, a svjež, vesta grije, a opet si vani, upijaš najbolje od sezone...", napisala je Sanja i zaista se slažemo s njom. Pravo je vrijeme za mirisni kolač od jabuka koji savršeno upotpunjuju topli začini pa ti u nastavku za njega donosimo i recept. 

Kolač s jabukama i marmeladom - recept

Sastojci: 

  • 3 jaja
  • 170 g šećera
  • 210 g glatkog brašna
  • 1.5 dcl ulja
  • 1 dcl mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 žličica cimeta ili začina za medenjake
  • 3 žlice pekmeza (breskva, marelica ili kruška)
  • 4 jabuke

Priprema:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva C pa za to vrijeme u posudi pjenjačom umuti jaja, šećer, brašno, ulje, mlijeko, vanilin šećer, prašak za pecivo, cimet i pekmez pa u to naribaj jabuke i promiješaj dok se ne sjedini. 
  2. Smjesu izlij u kalup - kao za banana bread, ali možeš koristiti i okrugli za tortu ili pak za muffine pa, po želji, dodaj i nasjeckane komade jabuka. 
  3. Peci između 30 i 40 minuta, ovisno o jačini svoje pećnice i izvadi kolač kada poprimi zlaćanu boju, a čačkalica zabodena u njega ostane suha. Ako kolač pečeš u kalupu za muffine, vrijeme pečenja će biti nešto kraće. 
  4. Pečeni kolač izvadi iz kalupa, ostavi da se malo ohladi pa posipaj šećerom u prahu i posluži. 
Možda vas zanima Za prijelazno razdoblje ne postoji samo odjeća već i - desert, ovaj mirisni kolač od tikvica i jabuka pripremamo čim prije Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @sanja.mijac
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Njam