- Zakoračili smo u rujan što znači da se i službeno nalazimo u prijelaznom razdoblju
- Naše odjevne kombinacije za dane koji vješto spajaju ljeto i jesen već su spremne, a sada je vrijeme i za promjene u - kuhinji
- Tipična ljetna jela polako odlaze u zaborav, ali je ipak prerano da krenemo s bundevama i drugim jesenskim namirnicama pa ćemo iskoristiti još uvijek dostupne tikvice i jabuke i napraviti jedan 'prijelazni' kolač
- Pročitaj također: Ovaj kolač od šljiva s maslacem i mrvicama od cimeta neodoljiv je, podsjeća na okuse i mirise bakine kuhinje
S prvim danima rujna, sve više smo počeli osjećati da se jesen polagano šulja oko nas, ali ipak ne možemo reći da nas je ljeto u potpunosti napustilo. Dakle, uživamo u svim čarima prijelaznog razdoblja. Outfiti za sve dane u kojima se jesen i ljeto spajaju, već su spremni, a sada je vrijeme da promjenu godišnjih doba osjeti i naša kuhinja. Naime, ipak je još prerano da nam dom ispune mirisi bundeva, bogatih jela i snažnih začina, ali više nekako nije vrijeme za ekstra lagana i svježa jela u kojima smo uživali tijekom jeseni.
Zato je najbolje pronaći zlatnu sredinu i iskoristiti namirnice koje još uvijek imamo, ali im dodati mrvicu jesenskog šarma. Upravo to ćemo postići s ovim sočnim kolačem od tikvica i jabuka koji će nas baš polagano uvesti u jesen.
@isabelleheikens Replying to @Anna Elizabeth 🇨🇦 ♬ Cherry - Jordan Susanto
Kolač od tikvica i jabuka - sastojci
- 370 g tikvica
- 120 g naribanih jabuka
- 375 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice cimeta
- Pola žličice praha muškatnog oraščića
- 220 grama maslaca
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 2 žličice ekstrakta vanilije
Kolač od tikvica i jabuka - priprema
- Uključi pećnicu da se zagrije na 180 stupnjeva pa za to vrijeme naribaj tikvice i jabuke kako bi ispustile višak tekućine. Nakon toga, otopi maslac i ostavi da se ohladi.
- U jednoj posudi pomiješaj sve suhe sastojke, a u drugoj, velikoj, dobro izmiksaj jaja i šećer sve dok ne dobiješ laganu i prozračnu smjesu. U tu smjesu dodaj otopljeni maslac i ekstrakt vanilije te jabuke i tikvice koje si prethodno dobro ocijedila. Sve lagano promiješaj pa toj smjesi dodaj suhe sastojke i miješaj dok se sve ne sjedini.
- Dobivenu smjesu ulij u visoki, duguljasti kalup za kruh (kao i za banana bread) koji si prethodno obložila papirom za pečenje. Ako nemaš takav kalup, poslužit će ti i okrugli kalup za tortu s odvojivim stijenkama.
- Peci oko 45 minuta, odnosno dok kolač ne dobije lijepu, zlatnu boju i dok čačkalica zabodena u sredinu, ne izađe suha.
- Pečeni kolač izvadi iz kalupa, ohladi, posipaj šećerom u prahu i posluži.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.