Life&style

Ako voliš Schwarzwald tortu, ova jednostavnija, a jednako ukusna verzija će ti se sigurno svidjeti

  • Volimo slatke klasike, a na samom vrhu obožavanih, nalazi se njemačka Schwarzwald torta s višnjama i sočnom kremom
  • Ako i ti voliš Schwarzwald tortu, svidjet će ti se ova reinterpretacija omiljenog kolača - iz protvana
  • Schwarzwald kolač iz lima brzo se spravlja, lakše od originala, a i dalje je pun prepoznatljivog okusa

Torta je uvijek dobra ideja! Treba se povremeno počastiti kojom kriškom na popodnevnoj pauzi za kavu ili čaju sa svojim voljenima. Uostalom, nema ništa bolje od sjedenja zajedno, razgovora o novostima i jedenja, na primjer, kriške božanstvene Schwarzwald torte.  

Schwarzwald torta vjerojatno je jedna od najpoznatijih i najpopularnijih torti u Njemačkoj koja je stekla veliku popularnost i izvan granica zemlje - pravi klasik koji je svoj kulinarski trijumf započeo oko 1930-ih. Ova torta se sastoji od nekoliko slojeva čokoladnog biskvita oplemenjenog rakijom od višnje, sloja slatkih višanja i pahuljastog sloja šlaga. Ukrašena je s puno čokoladnih strugotina i, često, amarena višnjama. No, koliko god voljeli ovu tortu, ponekad smo, priznajemo, pomalo lijeni za njenu pripremu pa smo se bacili u potragu za jednostavnijim, ali jednako slasnim rješenjem i pronašli ga - Schwarzwaldica iz lima sa samo jednim biskvitom. 

Sastojci

  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 5 jaja
  • 350 g glatkog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 2 žlice kakao praha
  • 80 ml rakije od višanja
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 2 vrećice učvršćivača za šlag
  • 60 g naribane čokolade
  • 1 žlica kukuruznog škroba

 | Autor: edeka edeka

Banana kruh okruglice Možda vas zanima Banana kuglice s čokoladom zdrav su i ukusan slatki međuobrok ili desert - bez brašna! Rubrika Life&style Life&style

Priprema

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Obloži lim za pečenje papirom za pečenje. Ocijedi višnje u cjedilu te sačuvaj sok. Miksaj maslac i šećer dok ne postanu kremasti. Postupno umiješaj jaja.
  2. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakao prahom, prosij preko smjese i pomiješaj sa 4-5 žlica soka od višanja.
  3. Dobivenu smjesu ulij u lim za pečenje i peci u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35 minuta.
  4. Biskvit izvadi iz pećnice i premaži rakijom od višanja dok je još topao, a zatim ostavi da se ohladi.
  5. Umuti kukuruzni škrob s malo soka od višanja dok ne postane glatko. Preostali sok zagrij s višnjama i zgusni kukuruznim škrobom pa prelij preko ohlađenog biskvita i ostavi da se ohladi i stegne
  6. Umuti vrhnje za šlag s učvršćivačem. Premaži po kolaču te pospi naribanom čokoladom.
Pečeni jogurt s bobicama Možda vas zanima Pečeni jogurt? Možda zvuči čudno, ali to je savršen desert za kasno ljeto - i jede se bez grižnje savjesti Rubrika Life&style Life&style
Photo: Dr. Oetker
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Lijepo