Life&style
Cvjetni put

Domaći brend vjenčane bukete pretvara u slike od prešanog cvijeća - divna uspomena!

  • 'Cvjetni put' domaći je brend iza kojeg stoji Danijela Ninić koja je ljubav prema cvijeću pretvorila u nesvakidašnju umjetnost
  • Slike izrađuje od prešanog cvijeća, a uglavnom koristi cvijeće koje stiže iz obiteljskog vrta
  • Ipak, ono što nas je zaintrigiralo je mogućnost pretvaranja vjenčanog buketa u sliku po želji, što nam se čini kao divna uspomena na vjenčanje

Prirodu i cvijeće Danijela je voljela cijeloga života, no tek je prije dvije godine svoju ljubav prema cvijeću odlučila pretvoriti u nešto više. Konkretniju je ideju dobila kada joj je prijateljica predložila da pogleda jedan video o prešanju cvijeća, a što joj se na prvi pogled učinilo zanimljivo i više no dovoljno da se u tome i sama okuša . Prvom prilikom je tako nedugo poslije svoju kreativnost i talent pretvorila u prvi hrvatski umjetnički studio za prešanje cvijeća i izradu slika od njega. 

Možda vas zanima Predivne svilene marame idealan su božićni dar, a ove potpisuje novi domaći brend Adio Rubrika Moda Moda

Brand je nazvala 'Cvjetni put', smatrajući ga prigodnim zbog simbolike njezinog osobnog puta kroz učenje o prešanju cvijeća, a sve je krenulo s isprobavanjem i učenjem o samom prešanju. Tek je nakon toga počela razvijati ideje što raditi s tim cvijećem i brzo je nastala njezina prva slika - girlanda od prešanih hortenzija.

 | Autor: Instagram @cvjetniput Instagram @cvjetniput

Inspiraciju i dvije godine kasnije, kao i prvog dana, još uvijek crpi iz same prirode, biljnog i životinjskog svijeta, a najviše, priznaje, voli šetati kroz prirodu i gledati dokumentarce o biljnom i životinjskom svijetu, što smatra nepresušnim izvorom inspiracije. Što se pak samog rada tiče, najviše uživa u dizajniranju i osmišljavanju cvjetnih umjetnina, a najteže joj pada odvajanje od njih, budući su joj jako drage i napravljene s puno ljubavi. 

Možda vas zanima Predivne baršunaste bundeve dijelić su jedne od najčarobnijih priča na Instagramu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram @cvjetniput Instagram @cvjetniput

Velika većina cvijeća koje koristi stiže iz njezinog obiteljskog vrta i od njega uglavnom izrađuje slike po željama klijenata pa se tako tu nađu i razne životinje, i balerine, a čak i poneki portret, no ono što ju istinski veseli i što bi u budućnosti voljela da bude fokus njezinog brenda je izrada slika od vjenčanih buketa. "Smatram da je to predivna uspomena na jedan od najznačajnijih dana u životu svake mladenke. Zamislite samo da vaš vjenčani buket krasi vaš dom zauvijek! Ne bi li to bila lijepa uspomena?", poručila je. 

 | Autor:

Za izradu jedne slike od buketa potrebno joj je 20 do 30 radnih sati, ovisno o količini cvijeća, a cijeli proces traje otprilike dva mjeseca, kaže mi. Cvijeću je da se ispreša potrebno od 4 do 6 tjedana, ovisno o tome koliko vode sadrži u sebi, a sve kreće rastavljanjem  buketa na cvjetove i zelenilo, nakon čega se skidaju latice sa svakog cvijeta i stavljaju u drvene preše. 
 | Autor:

Kroz nadolazeće tjedne mijenja papir u prešama 3 do 5 puta, ovisno o vrsti cvijeća, a kada je napokon suho i isprešano, vadi latice iz preša te slaže cvjetove. Tek nakon toga dogovara se s klijenticom o dizajnu kakvog želi te slaže sliku i lijepi cvijeće na podlogu i na kraju stavlja sliku u okvir. Gotov rad klijentica može očekivati kroz 2 mjeseca od dana kada je ostavila buket, kaže mi. Dug period, posebno za nestrpljivce kakva sam i sama, no kada se vidi rezultat, apsolutno je i više no jasno da se isplati svaka sekunda čekanja!

Photo: Instagram @cvjetniput

Komentari 0