Life&style

Domaća dizajnerica koja stoji iza brenda Dunja Ignis napravila je predivne šalice kojima dozivamo ljeto

  • Martina Bilan koja već godinama stvara pod pseudonimom Dunja Ignis nije mogla proći ispod radara nijednom zaljubljeniku u keramiku
  • Njezini se radovi ističu šarmantnim retro ilustracijama zahvaljujući kojima izgledaju kao da su u pitanju pravi vintage komadi
  • Nas su se posebno dojmili oni koji prizivaju ljeto svojim plavičastim i tirkiznim nijansama i siluetama plivačica koje punim plućima uživaju u tom omiljenom nam plavetnilu

Sigurni smo da nema tog zaljubljenika u ručno rađenu keramiku kojemu su promaknuli radovi Dunje Ignis, odnosno umjetnice Martine Bilan koja stvara pod ovim pseudonimom još od studentskih dana. Njezin potpis najčešće se može pronaći na raznim uporabnim predmetima poput šalica, tanjura i zdjelica, iako se, kako i sama priznaje, voli zaigrati i eksperimentirati s keramikom. 

Možda vas zanima 'Naše malo misto' na šalicama i tanjurima: Najšarmantnije kolekcije keramike inspirirane Dalmacijom Rubrika Life&style Life&style

Ono po čemu se njezini radovi ističu jesu ilustracije zahvaljujući kojima izgledaju kao da su u pitanju pravi vintage komadi koji su desetljećima čekali da ponovno krenu živjeti svoje najbolje dane, a nas su se posebno dojmili oni koji prizivaju ljeto svojim plavičastim i tirkiznim nijansama i siluetama plivačica koje punim plućima uživaju u tom omiljenom nam i osvježavajućem plavetnilu.

 | Autor: Instagram @dunja_ignis Instagram @dunja_ignis  | Autor: Instagram @dunja_ignis Instagram @dunja_ignis

U njezinom radu zima i ljeto igraju glavne uloge jer su upravo motivi iz ovih godišnjih doba godinama uspješno osvajali srca mnogih, no odnedavno, čini se, Dunja inspiraciju pronalazi i u proljeću pa ne možemo ne primijetiti koliko šarmantno izgledaju njezini novi radovi poput tanjura u obliku sočnih dunja, nježnih ružičastih cvjetova i zelenih listova.

 | Autor: Instagram @dunja_ignis Instagram @dunja_ignis  | Autor: Instagram @dunja_ignis Instagram @dunja_ignis

Možda vas zanima Zaljubili smo se u vaze u obliku ženskih tijela koje izrađuje Tina Šarić Rubrika Life&style Life&style

Iako ljeto nije daleko, svakako će ga biti još slađe dočekati uz komade koji evociraju najljepše morske uspomene poput trenutaka lješkarenja na površini mora ili pak traganja za ovježenjem koje pronalazimo u skokovima u more dok nam je koža još uvijek vruća i znojna od sunčevih zraka.

 | Autor: Instagram @dunja_ignis Instagram @dunja_ignis  | Autor: Instagram @dunja_ignis Instagram @dunja_ignis

I baš se u tome krije čarolija njezinih radova i snaga njezinog talenta jer je tek par poteza kistom i naoko vrlo jednostavna, da ne kažemo minimalistička ilustracija, dovoljna da nam opasno razigra maštu, lansira nas na vremensko putovanje i u trenu nas teleportira u najdražu uvalu, miljama daleko od svih briga ovog svijeta.

 

Photo: Instagram @dunja_ignis
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    svaka cast