Life&style

Dok je epidemija koronavirusa zahvatila Europu, evo što je odlučila napraviti kraljica

  • Britanska kraljica za nekoliko tjedana navršit će 94 godine i iako spada u rizičnu skupinu zbog infekcije koronavirusom, ne odustaje od uobičajenih aktivnosti
  • Nakon provedenog vikenda u Windsoru kada su mnogi pomislili da se povukla u izolaciju, kraljica se vraća u London gdje će nastaviti sa svojim programom
  • U protokolu su predviđeni i susreti, a britanska vlada u cilju svoje politike što bržeg približavanja vrhuncu epidemije još uvijek nije zabranila manifestacije na otvorenome

U ugroženoj skupini uslijed prijetnje zarazom koronavirusom svakako se nalazi 93-godišnja kraljica Elizabeta II koja se danas vraća u Buckinghamsku palaču na izvršavanje svojih dužnosti nakon što je jučer prisustvovala crkvenim obredima u dvorcu Windsor. Nakon uobičajeno provedenog vikenda u Windsoru gdje se prema ranijim nagađanjima medija planirala izolirati od pandemijekraljica Commonwealtha tako će u Londonu nastaviti sa svojim programom i sastancima, što je potvrdio i jedan o starijih članova kraljevske službe.

Možda vas zanima Ne da krunu Charlesu: Kraljica Elizabeta ni u 95-oj ne želi u mirovinu Rubrika Stars Stars
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Earlier this week, Her Majesty The Queen received the Order of St John’s first ever Service Medal in Gold during an audience with Professor Mark Compton, Lord Prior of the Order of St John. The Queen is Sovereign Head of the Most Venerable Order of the Hospital of St. John of Jerusalem. The Order of St John is a Royal Order of Chivalry first constituted as such by Royal Charter from Queen Victoria in 1888. The Order today is perhaps most well-known for its role with St John Ambulance and the St John Eye Hospital in Jerusalem, as well as delivering first aid, healthcare and support services in over 30 countries around the world through St John International.

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Strani mediji obavještavaju kako će se kraljica u svojim aktivnostima izložiti i brojnim osobnim kontaktima. Za sada, prema izvorima iz kraljevskim krugova, dobrog je zdravlja. 

Možda vas zanima Fenomenalno! Kraljica Elizabeta duhovito je zeznula grupu turista koji nisu znali tko je... Rubrika Life&style Life&style

No, dodaje se, puno njezinog osoblja je u panici zbog koronavirusa jer palača kontinuirano ugošćuje posjetitelje, uključujući političare i dostojanstvenike iz cijelog svijeta. 

Savjetnici kraljice, koju od 94. rođendana dijeli tek nekoliko tjedana, smatraju kako je ipak najbolje da se kraljica zaštiti od virusa

Određene mjere zaštite kraljica je već poduzela kada je prije dva tjedna odlučila prestati se rukovati. U to vrijeme dok je obavljala svoj službeni posao u Palači, kraljica je nosila rukavice. 

Princ od Walesa i vojvotkinja od Cornwalla otkazali su svoju proljetnu turneju po Bosni i Hercegovini, Cipru i Jordanu uzevši u obzir savjete britanske vlade. 

Kraljičina nesklonost prema potpunoj izolaciji, čini se, uklapa se u strategiju britanske vlade koja još nije naložila zatvaranje škola i zabranu manifestacija na otvorenome s ciljem da postigne vrhunac epidemije što je prije moguće. Mišljenja su da masovna izolacija neće zaustaviti epidemiju već da će izlaganje velikog dijela stanovništva pomoći u izgradnji imuniteta i ograničiti buduće infekcije što je naišlo na brojne osude struke diljem Europe. Stručnjaci smatraju da bi ovakav scenarij mogao rezultirati milijunima oboljelih za koje se vjerojatno neće moći omogućiti bolnička skrb, a ionako klimavo britansko zdravstvo najavilo je i program vraćanja umirovljenih liječnika i medicinskih sestara na radna mjesta kako bi pomogli u slučaju epidemije koronavirusom. 

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mpx-200

    Tako i treba, tako su trebali svi, a ne nasjesti na podvalu,, svi u parkove i na sunceeee